Să îți găsești pe cineva cu adevărat special, alături de care să te simți bine în orice moment, este destul de rar, iar dacă acest lucru se întâmplă după o anumită vârstă, există șanse mari ca persoana pe care o găsești să fie... la pachet cu o ființă mai mică. Am întâlnit un tip uimitor de care m-am îndrăgostit la prima vedere și, la a doua întâlnire, am aflat că a fost însurat și are un copil. Intimidant? Da. Motiv suficient de puternic să nu merg mai departe? Cu siguranță, nu. Totuși, iată ce mi-aș fi dorit să știu despre a fi într-o relație cu un tată singur, înainte ca lucrurile să devină serioase:
Copilul va fi întotdeauna pe primul loc – Că locuiește sau nu cu el, copilul va fi întotdeauna pe primul loc. Vor fi weekenduri în care nu îți vei putea face planuri doar cu el, pentru ca vă trebui să stea cu copilul. Vor fi seri în care nu te poți baza pe faptul că va dormi cu tine și va trebui să îți asumi că vei fi dată deoparte pentru ca un om mai mic, dar mai important, să stea lângă el. Iar dacă tatăl are responsabilitatea copilului 100 %, atunci lucrurile vor fi cu atât mai complicate.
Trebuie să fii dispusă să îți împarți timpul – Cel puțin la început vei simți nevoia să petreci fiecare secundă alături de celălalt. Alături de celălalt, dar alături de copilul/copiii lui, 24/7, nu este o opțiune... Deci, nu e loc de gelozii în raport cu copilul, ci doar de înțelegere.
Mama copilului va fi mereu prezentă și va merita respect - Fie că este vorba de o fostă soție, o fostă prietenă sau doar de o fostă aventură de o noapte, va exista întotdeauna o altă femeie, atunci când te întâlnești cu un tată singur. Sincer, mi s-a părut extrem de greu și a trebuit să-mi las gelozia la ușă. Au existat memento-uri constante despre ea, nu numai în copiii înșiși, ci și în amintiri, fotografii, prieteni și nu numai.
Vor fi momente triste și va avea nevoie de sprijinul tău - Îmi amintesc că eram la început, în relația noastră, și în timpul unei cine ochii i s-au transformat instantaneu din fericiți în triști. Mi-a spus că îi era dor să iasă la cină în familie. Din nou, a trebuit să păstrez orice sentimente de gelozie și să fiu conștientă că mă întâlneam cu un tată singur care făcuse parte dintr-o familie unită, la un moment dat. Nu am putut face nimic, decât să am răbdare, să ascult și să fiu acolo.
Ține minte: nu vei fi niciodată mama copilului! – Poate părea evident, dar am simțit nevoia să aduc și acest aspect în discuție: vor fi momente în care vei dori să acționezi într-un anumit fel în educația copilului, în care vei simți să schimbi anumite lucruri și poate chiar să îți asumi anumite responsabilități. Dar nu uita: dacă nu ți se cere, dacă nu ți se oferă permisiunea... Stai deoparte! Implică-te doar atât cât ți se permite, pentru că niciodată nu vei lua locul mamei copilului.
Sunt șanse să te atașezi destul de mult - După ce am petrecut timp cu iubitul meu și copilul lui, am observat că cel mic îmi lipsea, după ce pleca. Am început să-mi dezvolt propria relație cu el și a fost cu adevărat specială pentru mine. M-am bucurat că se întâmplă asta, dar trebuia să țin cont și că, dacă el și cu mine ne-am despărțit, nu m-aș despărți doar de el, ci și de copilul lui.
Articole relationate
A început vacanța de iarnă: cât durează și care sunt vacanțele în 2025
Vacanța de iarnă este unul dintre cele mai așteptate momente ale anului pentru elevi, oferind timp de relaxare și bucurie alături de familie. Cu structura anului...
Crăciunul în familie. Cum să răspundem bunicilor, când ne predau lecții de parenting
Sărbătorile de Crăciun aduc împreună familiile, oferind momente prețioase, dar și provocări, mai ales când bunicii simt nevoia să ofere lecții nesolicitate de...
Anxietatea de performanță la copii: Cum o recunoști și cum o gestionezi înaintea unei serbări
Serbările școlare sunt momente pline de emoție pentru copii, dar și pentru părinți. Deși pentru unii copii aceste evenimente sunt prilejuri de bucurie, pentru alții...
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu