Noi, părinţii, suntem adesea fiinţe ridicole. Şi, evident, nu ne dăm seama de asta pe moment. Ni se pare că tindem către perfecţiune, că facem un lucru extrem de important, că luptăm pentru un adevăr absolut sau cam aşa ceva.
De abia mai târziu, de obicei mulţi ani mai târziu, realizăm că am fost un pic mai mult absurzi. Şi ne vine să râdem. Uite câteva din astfel de momente de glorie.
Cantitatea de timp investită în cumpărăturile pentru copil
Pe orice mamă o iei la întrebări vei vedea că şi-ar putea da doctoratul în scutece pentru copii. Ştiu toate mărcile, ştiu de unde se cumpără mai ieftin, ştiu avantaje, ştiu reacţii adverse. Şi aşa pentru fiecare lucru în parte – jucării, cărucior, sterilizator, pătuţ, haine etc. Sute de ore de cercetare!
Cele mai bizare curiozităţi
Caca bebeluşului meu arată normal? Oare de ce face bale? Ce anume visează bebeluşii? De ce miros bebeluşii aşa?
Efortul uriaş pentru a ţine bebeluşul curat
Evident, nu este suficient să îl speli. Trebuie să faci tot felul de lucruri – să îl speli numai cu apă fiartă în prealabil şi răcită, să foloseşti termometrul ca apa să aibă numai o anumită temperatură, să îi calci toate hainele etc
Timpul petrecut analizând cum doarme bebele
Evident, doar nu o să adormi odată cu bebeluşul aşa cum spune toată lumea. Nu, vei sta trează şi vei analiza strategii peste strategii ca să îl faci pe bebeluş să doarmă la fel ca un om mare. Şi până termini tu cu strategiile bebele creşte şi lucrurile se aranjează de la sine.
Încercarea de a oferi experiențe de învăţare bebeluşului
Evident, trebuie să organizezi întâlniri de joacă cu alţi bebeluşi şi să îl duci la cursuri speciale de dans şi pictura cu degetele şi la piese de teatru şi limbi străine, şi înot. Nu, nu poţi aştepta până la grădiniţă, atunci e deja târziu!
De problemele cu care ne-am dus la pediatru în primul an
A făcut febră, are 38 de grade!, Oare a pus suficient în greutate?, Dar de ce pare să nu fie prea vioi astăzi?, Este a cincea oară când îmi refuza piureul de legume...
Cantitatea de bagaje cu care ieşeam din casă
Dacă i se face poftă de ceva de mâncare? Dacă i se face cald sau frig? Dacă vrea ceai sau apă sau lapte? Dacă vrea o anumită jucărie? Dacă se murdăreşte? Evident, totul trebuia prevenit sau reparat instant, ca şi cum nici nu am fi părăsit casa.
Tu ce ai mai trece pe listă?