Sari la conținut

Măști de față pe care le poți face singură, la tine acasă

Este perioada în care ne petrecem foarte mult timp în casă, așa că, de ce nu am folosi acest timp pentru înfrumusețarea și relaxarea noastră?

Iată câteva idei simple de măști pe care le poți pregăti singură, la tine acasă:

Masca împotriva acneei

Purvisha Patel, dermatolog certificat și fondatoare Visha Skincare are o armă secretă care ajută la oprirea acneei, și anume: turmericul.
"Turmericul scade creșterea microbiană, producția de sebum și inflamația, ceea ce poate provoca acnee", spune Patel. "Turmericul ajută, de asemenea, la decolorarea sau hiperpigmentarea, dacă este utilizat de mai mult timp."

- Amestecă trei linguri de pudră de turmeric cu apă și două linguri de suc proaspăt de lămâie.
- Aplică amestecul pe față și lasă-l să acționeze 5-10 minute.

Masca de hidratare cu unt

Ingredientele pentru următoarea mască pot fi găsite în frigiderul tău și, de asemenea, îți vor lăsa fața să se simtă atât de netedă. Iată ce va trebui să faci:

- Amestecă 1/2 cană de lapte bătut cu două linguri de iaurt.
- Lăsă-l pe față câteva ore și apoi spală-te și vei observa imediat strălucirea tenului tău.

► Citește și: Remedii naturale de preparat acasă, pentru a combate mătreața

Mască de hidratare cu cacao, avocado și miere

În această mască delicioasă, complet comestibilă, există trei elemente care fac minuni pentru chipul tău. "Avocado este extrem de hidratant, cacao este un antioxidant excelent pentru calmarea pielii, iar mierea este antibacteriană și antiinflamatoare", spune Holly Monson, manager spa la Ocean Pearl Spa din California.
- Amestecă o lingură de cacao pulbere cu o lingură miere.
- Aplicați masca pe pielea curată și uscată și las-o să acționeze timp de 10 minute.
- Spălă-te cu apă caldă, apoi urmează-ți ritualul de hidratare ca de obicei.

Mască hrănitoare cu miere

„Mierea este un antibacterian natural, ceea ce o face o bază perfectă pentru măștile împotriva acneei”, spune Lily Kunin, creatoarea Clean Food Dirty City și autoarea cărții de bucate Good Clean Food, bazată pe plante.

- Pune o ceașcă de ceai de mușetel la fiert, apoi lasă-l să se răcească complet.

- Într-un bol mic, amestecă miere și o linguriță de drojdie.
- Adaugă ceaiul de mușețel în vas pentru a crea o pastă mai groasă, care este încă suficient de densă pentru a se întinde pe tenul tău, dar nici prea apoasă.
- Aplică un strat subțire pe față și lăsă-l 20 de minute.
- Apoi se clătește și se curăță tenul. Hidratează după aceea!

► Citește și: Produse cosmetice fără gluten – da sau nu?

Mască din oțet de mere

După ce te speli pe față, amestecă 1 lingură de oțet de mere cu 2 căni de apă ca o clătire finală pentru a curăța tenul. Poți crea, de asemenea, o mască de față, amestecând ¼ cană de oțet de mere cu ¼ o cană de apă. Aplică ușor soluția pe față și las-o să se usuce.

Mască din muștar

Semințele de muștar conțin sulf care combate bacteriile, deci această mască este deosebit de bună pentru sensibilitatea pielii, acnee și inflamații. Aplică-ți pe față muștar și lasă-l timp de 15 minute, după care clătește cu apă caldă. Încearcă mai întâi pe o zonă mică a pielii pentru testare ca să te asiguri că nu va irita.

Mască din ou

Pentru un pic de răsfăț, fugi la frigider și ia un ou. Dacă ai pielea uscată care are nevoie de hidratare, separă oul și bate gălbenușul. Pentru pielea grasă, folosește albușul de ou la care poți adăuga un pic de lămâie sau miere. Pentru pielea normală, folosește întregul ou. Aplică oul bătut, relaxează-te și așteaptă 30 de minute, apoi clătește. O să-ți iubești de îndată tenul proaspăt.

Sursa: MarieClaire, Healthy.com

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!