Ai acasa o tava speciala pentru briose? Atunci poti sa faci imediat cele mai gustoase si frumoase aperitive. Gata cu vesnica salata de breof care iti cere sa stai doua ore numai ca sa tai legumele. Nu trebuie sa mai gatim asa cum o faceau parintii nostri.Uite o reteta care va fi apreciata de orice prietena pe care o vei invita la tine acasa sau pe care o poti incerca de Revelion:
Ingredientele de care ai nevoie:
o lingura de unt
o ceapa rosie taiata marunt
9 oua batute
o cana de smantana
sare si piper negru
2 linguri de patrunjel tocat
o lingura de arpagic tocat
o lingura de cimbru proaspat tocat
Cum se fac mini aperitivele cu ierburi
Dai drumul la cuptor la 350 de grade.
Intr-o tigaie topesti untul la foc mediu si adaugi ceapa. Se tine cam trei minute, pana cand devine translucida. Apoi se lasa sa se raceasca.
Puneti impreuna intr-un vas ouale, smantana, sarea si piperul si toate ierburile. Le amestecati. La final adaugati si ceapa.
Turnati compozitia intr-o tava de briose. Puteti sa mai amestecati de doua ori in fiecare, astfel incat totul sa fie uniform distrituit.
Se tin la cuptor cam 15 minute, pana cand oul este gata si evine pufos.
Le lasati sa se raceasca cam un minut si apoi le puteti scoate din tava. Se servesc calde.
Sau puteti incerca o alta varianta: cu salam chorizo si spanac