Sari la conținut

Mousse de ciocolată – rețetă portugheză

Nu știu câte și ce rețete sunt de mousse, probabil multe și diverse. Până la urmă nu e mare chestie să faci un mousse. Însă eu, care nu prea mănânc ciocolată, însă sunt mare fan mousse de orice am testat vreo câteva la viața mea tocmai pentru că în Portugalia, mousse-ul e precum clătita la noi. Il găsești pe toate gardurile și în toate restaurantele.

Anul ăsta, pe când vizitam un prieten în Porto am descoperit, în sfârșit, o minunată rețetă de mousse de ciocolată făcut de soacra lui, care mi s-a părut perfect: nici prea dulce, nici prea fad, aerat, spumos, ce mai, o minunăție. Și uite-așa, mi-am notat-o repede și a devenit, pe lângă cea de orez cu lapte, una dintre cele mai căutate și mai dorite rețete.

Pentru 6 persoane, aveți nevoie de:

  • 200 gr ciocolată neagră (de bună calitate)
  • o lingură unt (minim 80 % grăsime)
  • 6 ouă, care se separă
  • 6 linguri zahăr brun (eu am pus 2 linguri de miere)

Ciocolata și untul se topesc la foc mic, de preferat, într-o oală cu fund dublu. Se amestecă încontinuu până se omogenizează apoi se ia de pe foc.
Se lasă la răcorit. Se adaugă zahărul (sau mierea), și cele 6 gălbenușuri. Apoi, ușor, se adaugă albușurile bătute bine.
Se omogenizează totul și se lasă, de preferat, peste noapte la frigider.

Citește mai mult pe mamipetocuri.ro!

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!