Din start vreau să mai spun încă o dată, pentru că am tot spus: eu nu înțeleg de ce e rău ca un copil să fie răsățat. Nu înțeleg de ce cuvântul răsfățat este folosit la peiorativ. A răsfăța înseamnă, potrivit DEX, a înconjura pe cineva cu dragoste, cu tandrețe exagerată; a alinta.
Despre partea asta cu dragostea și tandrețea exagerate cred că este vorba. Dar, serios acum, cum să iubești exagerat un copil? Ce înseamnă exagerat când vine vorba despre dragostea pentru copil? Normal că-l iubesc exagerat, e copilul meu. Îl iubesc cu toată ființa mea, așa cum nici nu știam că pot.
Dar, studiile despre care vorbesc se referă la faptul că nu ai cum răsfeți un copil ținându-l prea mult în brațe. Eu am tot scris despre asta, că nu există niciodată prea mult în brațe când vine vorba despre un copil. Ba dimpotrivă, ținutul în brațe, cât mai mult, este benefic pentru copil, pentru dezvoltarea lui fizică și emoțională. Studiile spun așa:
- în cazul copiilor născuți prematur, faptul că mama îi ține în brațe și contactul direct cu pielea mamei contribuie semnificativ la dezvoltarea acestora mai rapidă din toate punctele de vedere. Creierul li s-a dezvoltat mai bine decât copiilor care nu au fost ținuți la fel de mult în brațe de mamă, IQ-ul este mai mare, au luat mai repede în greutate, funcțiile respiratorii au evoluat cu repeziciune.
- și în cazul copiilor născuți la termen s-a dovedit că îi ajută ținutul în brațe și contactul direct cu pielea mamei. Aceștia plâng mai puțin, mamele se plâng ele însele mai puțin de colicii copiilor (am scris despre experiența mea pe larg aici – Singurul remediu eficient împotriva colicilor. Testat de mine), iau mai bine în greutate, se hrănesc mai bine.
(...)
Citește mai mult pe fricidemamici.ro!