Sari la conținut

Finanțele mămicilor: O abordare mai strategică a cheltuielilor

Atunci când nu avem copii nu suntem foarte atenţi la modul în care cheltuim banii. Creşterea copiilor presupune însă cheltuieli atât de mari încât este necesar să începi să gândeşti mai strategic dacă vrei să îţi mai permiţi ceva. 

Ideea nu este să devii un zgârcit care îşi refuza orice, ci să ştii să beneficiezi de oportunităţile care ar putea să apară. Îţi vom spune mai jos câteva dintre ele. Ele sunt generice, depinde mult de zona în care locuieşti şi trebuie să ţi le cauţi singură

Spune ce cadouri vrei să primeşti

Lucrurile pentru copii sunt foarte scumpe uneori, aşa că profită de faptul că sunt momente în care ceilalţi fac cadouri ca să ceri ce ai nevoie – să zicem că pune mai multă lume bani ca să cumperi tu căruciorul la care visezi.

Învaţă să faci lucruri singură

Cu cât ştii să faci mai multe lucruri singură cu atât cheltui mai puţini bani. De exemplu, în loc să iei toată familia la pizza în orras, învaţă să o faci tu bună acasă. Poţi învăţa să faci jocuri şi jucării. Poţi învăţa chiar să îţi produci proprii detergenţi ecologici.

Fii atentă la preţuri

Colinda magazinele din zonă şi fii atentă la raportul calitate / preţ. Poate că nu ţi se pare mare lucru, însă atunci când cumperi ceva zilnic, cum ar fi lapte şi pâine, sumele mici se adună. Verifică şi online. Sunt cazuri în care este mai ieftin să cumperi online.

Îngrijirea personală

Nimeni nu spune să nu ai grijă de tine. Însă toate procedeele de înfrumuseţare, de la sport până la coafor pot să fie destul de scumpe. Până la urmă nu trebuie să alergi pe o bandă, poţi să alergi şi în parc şi unghiile le poţi face şi acasă.

Cumpăra când este preţul cel mai mic

Ştiţi zicală că este bine să cumperi sanie vara. Ei bine, în afară de acest adevăr mai există încă unul – poţi găsi lucruri foarte ieftine în locuri de obicei scumpe. Astfel, dacă vrei haine bune calitativ la preţuri foarte mici mergi în locurile scumpe atunci când este ultimul val de reduceri şi cumpăra pentru anul viitor.

Caută lucruri gratuite

Şi la tine în oraş sunt o mulţime de evenimente gratuite sau momente în care intrările sunt reduse. Ce trebuie să faci este să fii la curent cu ele, să le cauţi în mod constant. În acest fel îţi poţi expune copilul la mai multe experienţe decât ţi-ai permite financiar. De exemplu, în loc să duci copilul la un loc de joacă du-l la o librărie pentru copii, acolo nu sunt numai cărţi. Sau dacă vrei să îl duci la un muzeu verifica dacă nu au un interval orar sau o zi din săptămână când nu se plăteşte. Şi tot aşa.

Înscrie-te în grupuri de Facebook de cumpără/vinde. 

În acest fel poţi recupera ceva din banii daţi pe lucrurile pentru copii şi poţi găsi oportunităţi de a găsi la un preţ bun lucrurile de care ai nevoie în viitor. 

Voi ce alte modalităţi folosiţi pentru a mai reduce din cheltuieli?

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!