Când eram mică îmi plăcea foarte mult să merg la muzeul Antipa. Puteam să văd de aproape animale pe care le văzusem doar în cărţi sau la televizor, ceea ce era fascinant. Pasiunea a continuat când am crescut, iar după ce a apărut Sofia am tot aşteptat momentul potrivit să mergem şi cu ea acolo.
Nu ştiu care este cea mai bună vârstă pentru a începe să îl duci pe cel mic la muzeul Antipa, dar noi am fost pentru prima dată la 1 an şi 5 luni şi a fost excelent.
Mai mult, este o opţiune foarte bună pentru zilele reci sau ploioase, când nici noi şi nici copiii nu vrem să ne plimbăm prea mult pe afară.
În fața muzelui este o girafă foarte mare care a fascinate-o pe Sofia. A trebuit neapărat să trecem gărduleţul şi să punem mâna pe ea.
năuntru, muzeul a fost renovat foarte bine, şi are puse la punct o serie de ecrane digitale pe care poţi selecta un animal din cele expuse şi vei primi toate detaliile despre el. Ecranele îţi oferă opţiunea de a allege limba romana sau limba engleaza, sunt uşor de folosit şi intuitive. Ca în străinătate! Ca un punct de îmbunătăţit, ecranele sunt momentan la nivelul adulţilor, şi ar fi util să fie şi la nivelul celor mici (undeva la înălţimea unor copii de clasa I, pentru că cei mai mici de atât oricum nu ştiu să citească).
Cum ajungi în muzeu, dai peste secţiunea de peşti. Sofia a fost încântată, pentru că atunci când mergem la Zoo tot la peşti îi place să stea. Are acasă şi o tablă de peşti cu magneţi cu care se joacă în fiecare zi, deci primele animale expuse au avut success maxim. Sofia a alergat de la exponat la exponat repetând “Wow”.
La un moment dat, în muzeu este construită un fel de peştera în care poţi vedea stalactite, stalagmite, oase de la urşii peşterii sau desene rupestre. Se aud şi lilieci ca zgomot de fundal, totul este foarte realist. Sofia s-a speriat când am intrat în peşteră, “tunecos”, şi a vrut să o duc în braţe. Până la urmă şi-a făcut curaj şi a pus mâna pe unul dintre pereţii peşterii.
(...)
Citește mai mult pe www.crestemsicalatorim.com!