Sari la conținut

Omleta cu naut si vinete

Ai pofte de un mic dejun mai special? Omleta cu naut si vinete este un preparat foarte usor de gatit, potrivit pentru zilele mai calde si se poate servi alaturi de o salata. In plus, nautul este bogat in fier, fiind recomandat persoanelor care sufera de anemie, potrivit lesfoodies.com. 

Numar de porţii: 4

Ingrediente:

8 oua
500 mililitri lapte
1 vânata
150 grame naut fiert (din conserva)
4 linguri ulei de masline
200 mililitri ulei de floarea soarelui
1 crenguţa de menta
1 crenguţa de busuioc
1 crenguţa de salvie
1 crenguţa de rozmarin
Sare
Piper

Mod de preparare:

1. Ierburile se spala si se toaca separat.

2. Ouale se sparg intr-un bol si se bat impreuna cu laptele, sare si piper dupa gust. Compoziţia se imparte in trei, o treime se combina cu salvie, o treime, cu rozmarin si o treime, cu busuioc.

3. Nautul se scurge de apa, se clateste, se mixeaza si se caleste intr-o tigaie cu o lingura de ulei de masline, menta tocata si sare dupa gust.

4. Vânata se spala, se usuca, se taie in lamele fine si se prajeste in ulei de floarea soarelui. Se scoate pe un serveţel de hârtie pentru a elimina excesul de ulei si se sareaza.

5. Se prepara cele trei omlete intr-o tigaie mai mare, astfel incât sa fie subţiri.

6. Pe un platou de servit se pune prima omleta, se acopera cu vinete, peste care se pune a doua omleta, care se acopera la rândul ei cu pasta de naut si se incheie cu a treia omleta.

7. Se serveste rece, eventual alaturi de o salata.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!