Ce zici de o varianta rapida a celebrului preparat spaniol paella? Aromata, colorata, perfecta pentru pranz sau cina, atunci cand se anunta musafiri… nepoftiti!
Numar de portii: 4
Ingrediente:
250 de grame de carne de pui
10-12 creveti mari
100 de grame carnat chorizo
200 de grame de orez
1/4 ardei gras rosu
1/4 ardei gras galben
200 de grame de mazare
1 ceapa
2 - 3 catei de usturoi
1/2 jumatate de cutie de rosii decojite
100 de mililitri vin alb
350 de mililitri de supa de pui
1 frunza de dafin
1 lingurita de boia
1 varf de cutit de sofran
sare, piper
o lamaie
ulei de masline
Mod de preparare:
Se curata, se spala si se pregatesc legumele: ardeiul se taie in lamele, ceapa si usturoiul se toaca.
Carnea se spala si se taie in cuburi mari, carnatul se taie in rondele fine.
Intr-o tigaie speciala de paella (sau o tigaie obisnuita mare) se calesc in ulei incins ceapa, usturoiul, mazarea si ardeiul gras. Se lasa la foc mic cateva minute, se adauga carnea de pui si carnatul si se lasa pana devin aurii. Se adauga rosiile si se mai lasa pe foc cinci minute.
Se adauga condimentele, se amesteca bine si se adauga orezul si sofranul, apoi vinul alb. Dupa ce orezul a absorbit tot vinul, se adauga supa, putin cat putin, amestecand din cand in cand. In ultimele minute se adauga crevetii si se lasa 2 minute.
Se serveste fierbinte, in tigaia in care a fost preparata, decorata cu felii de lamaie.