Sari la conținut

Plecarea la bunici - pregatiri

Este bine ca bunicii sa fie o prezenta constanta in viata copilului, chiar daca locuiesc departe. Cum se face acest lucru v-am povestit aici.

Dar, cea mai buna modalitate pentru legaturi mai stranse este de a-i lasa cateva zile impreuna. In acest fel toata lumea are de castigat - de la legaturi mai stranse intre bunici si nepoti pana la cateva zile de vacanta pentru voi.

 

Despartirea este dificila pentru toata lumea

Asta nu inseamna ca va fi simplu. Nici pentru voi si nici pentru copii. Pentru a face tranzitia mai usoara ideal ar fi sa mergeti la bunici impreuna cu copiii si sa-i ajutati astfel si pe copii si pe bunici sa se acomodeze. In acest fel va asigurati ca bunicii afla care este programul vostru zilnic si ii ajutati pe copii sa se descurce in noul mediu.

Chiar bine pregatita, plecarea risca sa fie dificila… Copilul se infurie chiar in momentul plecarii? Este modul sau de a-si arata tristetea. In orice caz, cateva lacrimi sunt de preferat la o plecare, deoarece el nu are decat o singura teama adevarata: sa piarda dragostea dumnevoastra si securitatea cu care s-a obisnuit. 


Linistiti-l inaintea plecarii: spuneti-i cat il iubiti, ca-l veti cauta in fiecare zi si ca se va simti bine acolo, astfel copilul va invata sa va paraseasca cu incredere si se va putea deschide altora.

De notat: este normal sa doriti sa aveti stiri despre copii. Conveniti o intalnire zilnica la telefon cu bunicii lui, acest lucru va va distrage sa sunati de zece ori pe zi ca sa vedeti daca totul e in regula. Nu telefonati niciodata seara pentru ca auzul vocii dumneavoastra i-ar putea provoca o stare de tristete chiar la sfarsitul zilei. Idealul: un telefon dimineata, chiar dupa somn.



Bagajul

Un bagaj cu haine (in cantitate suficienta, adaptate climatului local), scutece, biberoane, lapte pentru copii prevedeti sa le lasati la bunici.

 Carnetul de sanatate

Pentru orice eventualitate e bine sa puneti carnetul de sanatate si sa constituiti o mica farmacie: un dezinfectant fara alcool, comprese sterile, ser fiziologic. Lasati-le bunicilor si medicamente impotriva febrei si a diareei (pentru sugari) si o solutie pentru rehidratare. Si toate medicamentele copilului daca urmeaza un tratament.

 Obiecte necesare

Scaunul auto, premergatorul, patutul cu acoperamant impotriva ploii si un leagan, o cadita din plastic, protectii pentru prize si alte mici accesorii adaptate. 

Ursuletul sau si alte jucarii familiare, CD-uri cu cantecelele preferate, un mic album foto (copilul va fi bucuros sa arate cu degetul pe tata, pe mama, pisica, catelul…)

 

Desigur, nu este cazul sa mutati toata casa. Copilul nu are nevoie de toate jucariile sale - mediul nou va interesant in sine si copilul va gasi o multime de lucruri cu care sa se joace.

 

Recomandari pentru bunici

Nu va asteptati ca bunicii sa faca lucrurile exact ca si dumneavoastra. Si asta poate fi, adeseori, un lucru bun. Dar bunicii vor avea nevoie de multa indrumare din partea voastra ca sa stie

- programul copilului: la ce ora mananca, se culca, cat sta afara, daca are voie la tv etc

- ce in place / ce ii displace sa manance

- cum le place sa isi petreaca timpul: la animale, vizitand muzee, mergand la inot etc

- daca exista ceva la care trebuie sa fie atenti: le place sa plece de la locul de joaca fara sa anunte, isi pun cereale in nas, mananca scame de pe jos etc

 

Dupa care luati o gura mare de aer si rasuflati adanc: toata lumea va fi bine!

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!