Sari la conținut

Răsfăț de toamnă: Clafoutis de prune

Un desert franțuzesc, rafinat și delicat, a cărui aromă este desăvârșită de gustul prunelor… românești. Iată o rețetă recomandată de o mămică din comunitatea noastră!

Cu origini pierdute în timp, clafoutis este un desert delicios care, ficila, se face cu cireșe, dar poate fi realizat cu orice fel de fructe cu sâmbure – cireşe, prune, caise, piersici. Și, pentru că avem parte de o toamnă frumoasă și călduroasă, iată o rețetă delicioasă în care prunele sunt “vedetele”.

Ingrediente
300-400 grame de prune
100 de grame de făină
100 de grame de zahăr pudră
4 ouă mari
250 ml de lapte
75 de grame de unt

Mod de preparare
Unge cu unt în strat gros o tavă de cuptor. Taie prunele în două şi scoate sâmburele. Apoi bate ouăle cu zahărul cateva minute. Adaugă laptele şi amestecă bine. Urmează făina. Omogenizează bine cu un tel în forma de pară ca să nu facă cocoloaşe. La final, adaugă untul topit dar bine răcit.

►Citește și Prăjitură răsturnată cu prune

Pune prunele în vasul care merge la cuptor, apoi adaugă crema de clafoutis.
Se coace la 180 grade Celsius, aproximativ 25 minute sau mai mult, în funcţie de mărimea tăvii.

După ce s-a copt, se scoate din cuptor și se lasă să se aşeze. Trebuie să dea înapoi pentru a avea consistenţa specială (intre budincă şi cremă de zahăr ars).

Se pudrează cu zahăr şi se serveşte simplă sau cu sos de vanilie ori frişcă. Și ar merge și un pahar de vin roșu dulce!

Ce zici?

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!