Dacă de clătite franțuzești sau de crepes am auzit și chiar am încercat de mai multe ori, de clătite olandeze... habar nu am avut până de curând. Așa că îți propun o rețetă din Țara Lalelor, perfectă pentru un mic dejun rapid și dulce, așa cum le place celor mici. Și celor mari, deopotrivă!
În diminețile din weekend, când vrei să pregătești ceva rapid, delicios și care să-i încânte pe prichindei, cheia succesului constă în... clătite. Iar olandezii au o rețetă tradițională care-ți lasă gura apă! Se prepară cu blenderul și se coace la cuptor, în plus: este gata foarte repede. Cam în aproximativ 30 de minute!
Ingrediente:
3 linguri de unt nesărat, încălzit la temperatura camerei
3 ouă mari
3/4 cană de lapte
1/2 cană de făină albă
1/4 linguriță de sare
1/2 linguriță extract de vanilie pură
1/4 cană plus 1 lingură de zahăr
1 lingură de suc proaspăt de lămâie
100 grame de afine
scorțișoară
►Citește și Răsfăț de toamnă: Clafoutis de prune
Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul la temperatura de 220 grade Celsius. Într-o tavă/tigaie de fontă termorezistentă, topește 2 linguri de unt la foc mediu, apoi tava se pune deoparte. Mixează, într-un blender, ouăle, laptele, făina, sarea, vanilia și 1/4 cană de zahăr. Totul se amestecă circa 1 minut, până la obținerea unei mase spumoase pe care o torni mai apoi pe tigaia cu unt.
Clătita se coace până când se umflă și se rumenește ușor, cam 20 de minute.
Când e gata, deasupra adaugi o ligură de unt, apoi presari cu zahăr, scorțișoară, sucul de lămâie și afinele proaspete.
Se taie felii și se servește imediat!
Sursa: Weelicious