Studiile arată ca dacă un șobolan din Estul Europei a descoperit un drum nou spre a-și găsi mâncarea din labirint, un șobolan nou născut din Africa are deja în celule această informație. El va ști deja să își procure mâncarea, folosind exact noul drum descoperit de către amicul lui din Estul Europei .
Pe același model funcționează și oamenii. Temerile stră-stră-bunicii mele, cu ale stră-bunicii, cu ale bunicii, cu ale mamei, cu ale mele vor fi întipărite în celulele copilului meu.
Vorbim de ”râul conștiinței” sau ”planul conștiinței”, a spus Oana Moraru la ultima conferință Social Moms.Exemplul cel mai comun este acela al conștiinței foamei. Bunicii noștri, cei care au trecut prin foamete, au transmis copiilor lor, respectiv părinților noștri și poate chiar unora dintre noi, teama de a rămâne fără mâncare. Se vede în supermarket-uri sau înainte de o zi liberă, când magazinele sunt închise. Se cumpără tot, chiar dacă rațional, nu avem nevoie.
Coșuri pline cu de toate. Pâinea care nu trebuie să lipsească de pe masă, chiar dacă este printre primele în lista cu cele mai multe adaosuri – are până la 32 de E-uri nesănătoase în compoziție.
(…)
Citeşte mai mult pe mamipetocuri.ro
Sursa foto