Cu totii vrem un 2016 mai bun decat anul precedent. Si depinde in mare parte de noi ca acest lucru sa se intample: cu cateva modificari de obiceiuri putem, toata familia, sa fim mai sanantosi, hranindu-ne mai sanatos.
Uite cateva schimbari simple pe care le putem face:
1. Inventarul camarii
Putem incepe prin a face un inventar al camarii. Sunt lucrurile de acolo sanatoase, le-am putea inlocui cu ceva mai bun? De la tipul de ulei folosit pana la cerealele pe care le alegem, totul ar trebui sa fie analizat. Avem ulei de masline extravirgin? Avem cereale integrale? Dar quinoa?
2. Sa invatam un nou stil de a gati
Te ingrozeste gandul ca se apropie o noua masa si nu mai stii ce sa faci? Atunci este momentul sa inveti un nou stil de a gati. Unul care sa te ajute sa scapi de obiceiurile proaste, cum ar fi prajelile sau fierberea excesiva a legumelor. De exemplu poti face legumele stir fry si poti gati oul in tava de briose, la cuptor, in loc sa folosesti frigerea in tigaie.
3. Mai multe legume si fructe
Si asta este valabil mai ales pentru noi, fiindca daca ne amintim copiilor sa le dam in permanenta legume si fructe, atunci cand este vorba de noi uitam ca este la fel de important. Nu trebuie sa facem cine stie ce schimbari majore, doar sa ne amintim ca daca vrem o gustare sa luam un fruct si sa avem grija sa nu existe vreo masa fara legume.
4. Mai putina carne
Ajunge sa ne propunem ca 2-3 zile pe saptamana sa fie fara carne. Pe langa faptul ca ne va ajuta pe toti din familie la detoxifierea organismului, ne va face si mai creativi in alegerea meniului: tofu, fasole, peste pot intra acum in dieta noastra.
5. Mai putin zahar
Nu trebuie sa eliminam zaharul complet din dieta noastra si a copiilor, asta nu ne va face decat sa avem fantezii in legatura cu el, si pana la urma tot il mancam. Dar trebuie sa incercam sa il reducem - de la dulciuri si sucuri pana la zaharul ascuns in produse mult mai cuminti, cum ar fi iaurturile si sosul de rosii.