Dacă nu ești mămică și primești vestea că vei deveni mătușă pentru prima dată, cu siguranță te încearcă sentimente incredibile și de nedescris. Indiferent de circumstanță, moment și vârstă, a deveni mătușă este un lucru cu totul special.
Bebelușul care va veni pe lume va fi, fără îndoială, bucuria casei și a familiei. A fi mătușă este ca și cum ai fi a doua mamă pentru nepoțelul/nepoțica ta și cu siguranță aștepți cu entuziasm momentul în care el/ea te va striga mătușă pentru prima dată.
Ca mătușă, vei fi mereu acolo pentru bebeluș când va avea nevoie de tine, îi vei citi povești și veți adormi împreună, cu puțin noroc.
Vei fi persoana care va contribui mereu la dezvoltarea lui/e personală și vei fi privită mereu ca pe un model bun de urmat.
Iată care sunt cele 5 reguli de aur pe care trebuie să le urmezi, dacă urmeză să devii mătușă pentru prima dată:
1. Fii o mătușă extraordinară, nu doar o prietenă
Când părinții nu sunt pe aproape, rolul unei mătuși intră în joc. Copilul va avea nevoie de un ghid, nu de un prieten. A fi mătușă înseamnă a stabili limite și norme, la fel cum trebuie să facă și părinții.
► Citește și: Ești mătușică? Iată 6 lucruri bune care se întâmplă când sora ta are un bebeluș
2. Disciplinează-ți nepotul/nepoata încă din copilărie
Ca mătușă, una dintre sarcinile tale este să-ți înveți nepoții cum trebuie să se poarte în societate și să nu accepți un comportament greșit. Dacă cel mic va găsi la tine sprijin pentru greșelile lui, el va prelua controlul situației și nu va mai asculta de părinți.
3. Dedică-i nepoatei/nepotului timp de calitate
De obicei, mătușa nu locuiește în aceeași casă cu nepotul ei. De asemenea, s-ar putea să nu poată petrece atât de mult timp cu el, din cauza muncii sau a altor ocupații. Prin urmare, atunci când sunt împreună, trebuie să profite de timpul liber și să-l transforme în momente de calitate.
Nepoțica/nepoțelul ta/tău cu siguranță va aprecia timpul petrecut împreună. Oricât de scurt ar fi, își va aminti mereu momentele petrecute cu tine.
4. Spune întotdeauna adevărul, chiar dacă este greu
Adevărata stimă de sine apare din depășirea unei provocări. Prin urmare, nu trebuie să-ți protejezi nepoata/nepotul. Acest lucru nu îl/o va lăsa să-și dezvolte abilitățile pentru a depăși dificultățile.
5. Când petreceți timp împreună, fii mereu cu ochii pe el/ea
Îngrijirea nepotului/nepoatei este un lucru care necesită multă seriozitate și implicare, mai ales dacă sunteți fără părinții copilului. Copilul nu trebuie să rămâne niciodată nesupravegheat, așa că trebuie să fii mereu cu ochii pe el.
A fi mătușă este o binecuvântare. Oferă-i toată dragostea ta, pentru că vei primi mult mai mult în schimb, garantat!
► Citește și: De ce au nevoie copiii să fie crescuți în preajma bunicilor și a familiei extinse