Sucurile și smoothie-urile din fructe și legume sunt băuturi a căror valoare este supraestimată. Există o mulțime de mituri legate de consumarea acestor băuturi, iar multe dintre acestea îți pot afecta sănătatea în mod negativ.
Nu este necesar să renunți la aceste sucuri, dar este foarte important să știi de ce le poți consuma doar în cantități moderate. Mai multe detalii despre aceste mituri celebre legate de sucurile preparate în casă vei afla în continuarea acestui articol.
Iată care sunt cele mai frecvente mituri legate de consumarea sucurilor și smoothie-urilor făcute în casă pe care probabil încă le mai crezi:
Sunt o alternativă sănătoasă la sucurile din comerț
Acest lucru este doar parțial adevărat. Băuturile din comerț au în componența lor o cantitate destul de îngrijorătoare de zahăr, ceea ce le face de evitat. Sucurile și smoothie-urile făcute în casă sunt, într-adevăr, ceva mai sănătoase decât acestea. Totuși, trebuie să ții cont de faptul că și aceste băuturi pe care le poți prepara singur, au o cantitate destul de mare de fructoză, fiind necesar un consum moderat.
Sunt la fel de sănătoase ca fructele întregi
Sucurile făcute de tine pot fi un înlocuitor adecvat pentru sucurile din comerț în anumite cazuri, dar nu pot fi sub nicio formă un înlocuitor pentru fructele întregi. Acestea din urmă îți vor permite să asimilezi absolut toate vitaminele și nutrienții, dar îți vor oferi și senzația de sațietate mult mai repede decât un suc. Sucurile vor avea mereu un conținut de zaharuri mai ridicat decât fructele consumate ca atare.
Pot ține locul unei mese
Smoothie-urile și sucurile din legume și fructe nu pot ține locul unei mese. Dacă procedezi în acest fel, vei avea surpriza de a întâmpina anumite probleme ale sistemului digestiv. Pe lângă acest aspect, consumul sucurilor naturale, făcute în casă, este un mod de a-ți minți corpul. În loc să bei un suc făcut din 5 portocale, consumă acele portocale întregi și vei înțelege diferența.
Sunt foarte sănătoase pentru copii
Dacă vrei să îi oferi copilului ceva dulce, îi poți da cu încredere un smoothie sau un suc. Poți prepara băutura cu ajutorul unui storcător de fructe eficient, pe care îl poți achiziționa de pe altex.ro. Mare atenție, însă, la cantitate! De obicei, se recomandă doar o cană pe zi, în cazul în care copilul tău nu face sport de performanță. De asemenea, alege să prepari sucuri din legume și fructe de care are nevoie organismul celui mic, pentru a trata eventualele carențe de vitamine și nutrienți în funcție de sfatul medicului.
Prin urmare, cele mai frecvente mituri legate de sucurile și smoothie-urile făcute în casă sunt acelea care prezintă aceste băuturi ca fiind parte a unei alimentații extrem de sănătoase. Chiar dacă este vorba despre băuturi naturale, acestea trebuie consumate cu moderație. Cel mai important este să eviți credința conform căreia o astfel de băutură ar putea ține locul uneia dintre mesele tale zilnice.
Sursa foto: Pexels.com