În România în 2018 au divorțat 60.000 de adulți, rata divorțului ajungând la 25%. Cei mai afectați sunt copiii. Din păcate puțini părinți divorțează amiabil, cei mai mulți ajungând să se ‘razbune’ pe proprii copii.
Foarte multe dintre cuplurile divortarte o fac în primii ani de când apare un copil. Copilul nu apare să rezolve probleme sau să vindece, așa cum am mai spus-o, așa că inevitabilul se produce.
Ok, înțeleg că ați ajuns și în punctul fără întoarcere și nu mai rămâne nimic de făcut decât să vă vedeți de drum mai departe. Este totuși o variantă corectă și decentă pentru că ați trăi într-o perpetuă stare de nefericire.
Dar divorțați și de copil? Sau mai corect spus… Divorțați voi sau copilul?
Din nefericire cunosc multe situații în care părinții se comportă absolut imbecil când vine vorba de divort… îl implică pe cel mic în asta și încearcă să îl facă parte din proces.
Iată câteva aspecte lamentabile de evitat!
1. Nu denigrați niciodată celălalt părinte în fața copilui și nu îl jigniți. Copilul este al amândurora și nu trebuie să îl faceți aliat în războiul vostru. Îl debusolați și nu va înțelege ce se întâmplă.
2. Nu băgați copilul în partaj. Extrem de important pentru psihicul copilului să știe că este mai special decât biblioteca din sufragerie. Când vă certați pe tutelă nu faceți altceva decât să îi insturati pe cel mic senzația de carne de schimb. Copilul nu e moneda voastră de a obține lucruri de la partener
(...)
Citește mai mult pe zanascutecel.ro
Sursa foto: Free pik