Tătici nu sunt doar cei care stau zilnic acasă cu copilul. Tătici sunt și cei care merg la serviciu pentru a oferi familiei tot ce-și dorește. Cei care muncesc multe ore în fiecare zi, dar totuși își fac timp pentru familia lor.
Atât mămicile, cât și tăticii sunt cei care își cresc copiii cu atâta dragoste, dar tații parcă nu sunt atât de lăudați ca mamele.
Ce facem cu tații care muncesc zi de zi pentru familiile lor? Pe ei cine îi laudă?
Chiar și societatea recunoaște importanța mămicilor care este mult mai mare față de cea a tăticilor. Nu toate locurile de muncă oferă concediu de paternitate plătit, iar în cazul încredințării copilului, unii judecători favorizează mămicile, iar tăticii nu.
La fel ca mamele, și tăticii fac sacrificii. Și ei sunt la fel de uimitori ca mămicile. Ei merg la serviciu, deși poate nu le place ceea ce fac, dar trebuie să-i ofere familiei stabilitate financiară. Apoi vin acasă și își ajută soțiile cu îngrijirea copiilor.
► Citește și: Tatăl nu vrea să petreacă prea mult timp cu copilul lui? Care sunt motivele
Tații oferă stabilitate, căldură și iubire.
Tații sunt ceea ce înseamnă familie.
Tații sunt un întreg.
Tații sunt supereroi.
Oare cum dobândesc ei toate calitățile de supereroi?
Ei sunt cei care se joacă cu copiii pentru ca mami să aibă timp pentru ea însăși. Chiar dacă sunt scurși de energie sau dacă îi doare spatele.
Dar supereroii n-au dureri de spate!
Ei sunt cei care cred în forțele prichindeilor, încât dacă întreaga lume spune că nu sunt suficienți de buni, tații știu exact ce să le spună pentru a spori încrederea picilor.
Pentru tații care fac tot posibilul ca micuții lor să fie fericiți și să crească în armonie, pentru tații care își plimbă fiicele de mânuță prin parc, pentru tații care își învață copiii să devină oameni buni.
Ei merită respectul nostru ca mămici, ca femei și persoane importante din viața lor.
Viața ar fi atât de goală fără ei!
► Citește și: Dragă domnule tată