Sari la conținut

Vizitele la ginecolog si Chlamydia

Un concurs recent organizat de suntmamica.ro, impreuna cu cyclotest baby a fost o provocare. Una pentru doamnele care ne citesc si alta pentru noi.

Provocarea pe care am adresat-o indirect doamnelor era aceea de a se interesa in plus despre ce inseamna infectia cu Chlamydia trachomatis si care pot sa fie consecintele acestei suferinte. A doua era o intrebare despre cat de des mergem la medic. Daca ar fi sa consideram raspunsurile un esantion reprezentativ, concluzia este una care ne umple de bucurie. Cele mai multe dintre femei merg la controale periodice la ginecolog!

Ce au raspuns prietenele nostre? Iata cateva dintre raspunsurile lor.

Danyielle ne-a spus: "Eu merg de doua ori pe an la ginecolog". Dana, in schimb desi stie foarte bine ca este mai usor sa previi decat sa vindeci, recunoaste ca nu merge la medic decat atunci cand simte ca ceva nu este in regula sau cand are nevoie de sfaturi. Pentru faptul ca cere sfaturi medicului are toate felicitarile noastre!

Dizzyy ne-a spus: "De cele mai multe ori merg la medic doar cand cred eu ca am o problema si cand cred ca este necesar sa merg, dar stiu ca nu este normal, insa nu am bani sa merg mai des".  Este bine sa mergi la medic atunci cand stimti ca ceva este in neregula, dar asta inseamna sa astepti pana cand ceva nu este in regula. Banii sunt un element important, dar uneori a astepta poate sa coste mai mult. Parerea noastra...

Si Virginia recunoaste ca merge rar la medic, dar si ea stie ca: "nu e tocmai ok".

In schimb Claudia nu numai ca stie ca cel mai bine este ca o femeie sa mearga la control de rutine din 6 in 6 luni, dar ne spune ca asa face. "Daca nu pot merge la medic o data la sase luni, merg cu siguranta o data pe an la un control complet". Violeta nu face nici o concesie sanatatii sale si spune ca merge la doctor periodic pentru ca "e mai usor sa previi decat sa vindeci".

Rebecutza se refera direct la Chlamydia si stie ce este aceasta boala si care sunt riscurile la care se expune o femeie infectata, care nu se trateaza. Mikellina merge la medic o data pe an. La fel face si Ryta si Alinutza. Adriana ne spune ca merge periodic la ginecologie, dar ca, in plus, merge la medic mereu daca constata ca ceva nu este in regula. "Pana nu de mult mergeam la medic rar, doar cand era evident ca trebuie sa merg la medic, dar mi-am dat seama ca e mai usor de prevenit o boala, decat de tratat. Mi-am dat seama pe propria mea piele si m-am invatat minte! Acum merg periodic la control", a completat ea.
 


Aceasta scurta trecere in revista este cea mai buna dovada ca, macar intr-o oarecare masura suntem pe drumul cel bun. Este mai usor sa previi decat sa vindeci si prevenirea unor suferinte inseamna controale periodice.

Controale periodice sunt necesare si in cazul infectiei cu Chlamydia. Evident ca o serie de simptome, caracteristice acesti infectii trebuie sa te trimita la medic.

Infectia cu Chlamydia se transmite prin contact sexual vaginal, anal si oral. Femeile insarcinate transmit infectia copilului in timpul nasterii. Infectia cu Chlamydia creste riscul de a te infecta cu HIV, iar netratata poate sa duca la infertilitate. Infectia cu Chlamydia este o boala perfect vindecabila, iar tratamentul inseamna o cura cu antibiotice.

Cele mai frecvente simptome ale infectiei cu Chlamydia.

De obicei, infectia poate sa evolueze fara simptome. Simptomele apar la 1-3 saptamani dupa infectie, iar cele mai frecvent sunt: durere si senzatie de usturime in timpul urinarii, secretii vaginale anormale, dureri in zona lombara, dureri localizate in abdomenul inferior, febra, senzatie de greata, durere la contact sexual, sangerari vaginale inexplicabile.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!