Sari la conținut

Vopsitul oualor in coji de ceapa

Sfanta zi de Paste o pe trecem tot timpul alaturi de parinti. De la ei am invatat sa vopsim ouale in coji de ceapa un procedeu foarte simplu si usor de realizat.
 
Cojile de ceapa in special ceapa rosie se aduna cu aproximativ o luna inainte de Paste. In Joia Mare cojile de ceapa se pun la fiert cu apa cat sa le acopere si putin otet. Ouale ce urmeaza a fi vopsite se spala si se sterg apoi se pun la fiert in apa in care fierb cojile de ceapa pentru aproximativ 10 minute. Cand sunt gata se scot pe un ziar sau pe servetele absorbante si se ung cu slanina sau putin ulei, pentru luciu.
 
Pentru a obtine oua cu "model", pe ouale spalate se aseaza o frunzulita de patrunjel, papadie,trifoi si apoi sunt introduse intr-un ciorap de nailon, legate fiecare separate si se pun la fiert.
 
Preparate astfel, ouale rosii sunt mult mai sanatoase si mai gustoase.
Paste Fericit tuturor!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!