Sfanta zi de Paste o pe trecem tot timpul alaturi de parinti. De la ei am invatat sa vopsim ouale in coji de ceapa un procedeu foarte simplu si usor de realizat.
Cojile de ceapa in special ceapa rosie se aduna cu aproximativ o luna inainte de Paste. In Joia Mare cojile de ceapa se pun la fiert cu apa cat sa le acopere si putin otet. Ouale ce urmeaza a fi vopsite se spala si se sterg apoi se pun la fiert in apa in care fierb cojile de ceapa pentru aproximativ 10 minute. Cand sunt gata se scot pe un ziar sau pe servetele absorbante si se ung cu slanina sau putin ulei, pentru luciu.
Pentru a obtine oua cu "model", pe ouale spalate se aseaza o frunzulita de patrunjel, papadie,trifoi si apoi sunt introduse intr-un ciorap de nailon, legate fiecare separate si se pun la fiert.
Preparate astfel, ouale rosii sunt mult mai sanatoase si mai gustoase.
Paste Fericit tuturor!
- Tags:
- oua vopsite
- oua rosii
- paste
Articole relationate
Cum să te protejezi de răceli și viroze pe parcursul sarcinii în sezonul rece
Pe măsură ce toamna își intră în drepturi și temperaturile scad, riscul de răceli și viroze crește semnificativ. Pentru viitoarele mame, aceste afecțiuni pot fi...
Beneficiile nutriționale ale gogoșarilor pentru copii și mămici
Gogoșarii, acești delicioși și colorați membri ai familiei ardeilor, nu sunt doar un ingredient versatil în bucătărie, ci și o sursă excelentă de nutrienți...
Răsfăț de toamnă: Rețetă de prăjitură simplă și delicioasă cu dovleac
Toamna este anotimpul perfect pentru a savura deserturi delicioase cu dovleac. Pentru cei care vor un desert aromat și simplu de preparat, cu ingrediente pe care le avem...
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu