Sfanta zi de Paste o pe trecem tot timpul alaturi de parinti. De la ei am invatat sa vopsim ouale in coji de ceapa un procedeu foarte simplu si usor de realizat.
Cojile de ceapa in special ceapa rosie se aduna cu aproximativ o luna inainte de Paste. In Joia Mare cojile de ceapa se pun la fiert cu apa cat sa le acopere si putin otet. Ouale ce urmeaza a fi vopsite se spala si se sterg apoi se pun la fiert in apa in care fierb cojile de ceapa pentru aproximativ 10 minute. Cand sunt gata se scot pe un ziar sau pe servetele absorbante si se ung cu slanina sau putin ulei, pentru luciu.
Pentru a obtine oua cu "model", pe ouale spalate se aseaza o frunzulita de patrunjel, papadie,trifoi si apoi sunt introduse intr-un ciorap de nailon, legate fiecare separate si se pun la fiert.
Preparate astfel, ouale rosii sunt mult mai sanatoase si mai gustoase.
Paste Fericit tuturor!
- Tags:
- oua vopsite
- oua rosii
- paste
Articole relationate
Trucuri pentru a transforma o cină obișnuită într-o experiență de cuplu memorabilă
Cina este mai mult decât o simplă masă; este o ocazie de a te conecta cu partenerul și de a crea momente speciale împreună. Transformarea unei cine obișnuite într-o...
Aperitive festive pentru masa de Crăciun – 5 rețete rapide pentru mame ocupate
Crăciunul bate la ușă, iar mamele știu cel mai bine: magia sărbătorilor se simte și mai frumos atunci când toată familia este adunată în jurul mesei. Dar în...
5 idei de mic dejun de consumat în perioada postului: Delicios și ușor de preparat
Postul nu trebuie să fie o perioadă monotonă din punct de vedere culinar. Cu un pic de imaginație, micul dejun poate deveni un moment de răsfăț și energie pentru...
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu