Când ne gândim la sfaturile pe care le găsim pe internet legate de zborul cu avionul, ne vin în minte de cele mai multe ori, idei de jocuri care să îi țină ocupați, sau de gustări care să nu îi lase nemâncați. Ce să mai, și noi am scris despre asta aici.
Dar astăzi vorbim despre siguranța în călătoriile cu avionul, și sperăm să va dăm câteva sfaturi utile pentru viitor.
Ce puteți face pentru a va asigura că cei mici sunt în siguranță în timpul călătoriei cu avionul?
Centură de siguranță. În avion, atât la decolare cât și la aterizare, trebuie să îi puneți centură copilului. Dacă aveți un copil mai mic de doi ani, el trebuie să stea în brațele unuia dintre părinții cu care călătorește și veți primi o extensie de centură pe care să o legați de centură voastră. Dacă cel mic are peste doi ani, va avea propriul scaun pe care va trebui să stea în timpul zborului. Noi va recomandăm să țineți centură cuplată și în timpul zborului, pentru că nu poți ști niciodată când avionul poate trece prin turbulențe, ceea ce ar putea avea consecințe serioase, mai ales asupra cuiva atât de mic.
Probleme cu urechile. Există posibilitatea că cel mic să aibă probleme cu urechile din cauza diferenței de presiune la aterizare și la decolare. Urechile noastre pot fi destul de sensible la presiune. Asta se întâmplă pentru că urechea externă este separată de urechea mijlocie prin timpan. Dacă timpanul simte o diferență de presiune, senzația pe care noi o avem poate să fie de disconfort sau chiar de durere, și această senzație apare la una din trei persoane (și afectează mai mult copiii decât adulții). Mai mult, dacă cel mic este răcit sau are nasul înfundat, senzația se poate acutiza. Încercați să îl ajutați pe cel mic fie dându-i să sugă (dacă încă mai este cazul) sau oferindu-i ceva de mâncare. Oricum, senzația este una trecătoare și va dispărea fie odată ce avionul va ajunge la înălțime, fie după ce va ateriza.
(...)
Citeşte mai mult pe crestemsicalatorim.com