Sari la conținut

Ziua familiei este in fiecare zi!

Azi este Ziua internationala a familiei, sarbatorita in fiecare an la 15 mai. Ziua internationala a familiei a fost instituita de Adunarea Generala a ONU la 20 septembrie 1993, in baza Rezolutiei 47/237.

La propunerea Institutului Roman pentru Drepturile Omului, propunere sustinuta si de Patriarhia Romana, ziua de 15 mai a devenit oficial si Ziua familiei romane.

Familia este inteleasa drept cea mai insemnata alcatuire sociala, de care depind dezvoltarea, stabilitatea si, mai ales, existenta intregii omeniri. Ea ocupa un loc tot mai important in preocuparile tuturor factorilor responsabili de viitorul omenirii. Familia reprezinta o reunire a varstelor, un potential conflict intre generatii.

Societatea traditionala impune individului, ca o cale de integrare in comunitate, dar si de implinire individuala, intemeierea unei familii. Modelul acesteia este adoptat sau respins in functie de propria experienta, de formare si de spiritul epocii. Ca institutie, familia confera stabilitate unei societati, fapt pentru care este protejata prin legi scrise sau nescrise.

Copiii din Romania in coada clasamentelor UNICEF

Cu prilejul Zile internationale a familiei, comunitatile din intreaga lume organizeaza actiuni menite sa contribuie la imbunatatirea cadrului legislativ si social in vederea cresterii rolului familiei in societate.

Aceasta este teoria, buna fara doar si poate. Dincolo de teorie este realitatea. Cum este realitatea? Impartita. Romania este una din tarile in care una dintre problemele mari ale familiei este violenta. Violenta parintilor fata de copii, vilolenta adultilor intre ei.



O mare parte din rolul familiei, acelea de a ocroti, educa si sustine copii, este transferat statului in general si scolii in special. De aici o suma de mari probleme care sunt legate de educatia copilului, de problemele legate de dezvoltarea emotionala a acestuia. Din aceste doua detalii se nasc complicatii ulterioare in viata adultului. Cu alte cuvinte perpetuam un cerc vicios al violentei si al lipsesi de afectivitate.

Romania, o tara dificila pentru mame

De cele mai multe ori problemele sunt puse pe seama saraciei, a nivelului de trai scazut al lipsesi de sustinere din partea statului pentru familie (ceea ce este cu totul si cu totul adevarat si corect - in Romania statul nu sustine familia si nu stie sa-si protejeze cel mai important avut, COPILUL), dar pana la aceasta cauza sta omul, parintele, mama si tatal. Dragostea si mangaierea pentru copil nu costa, nu-i pe bani! Indemnul bun si caldura sufleteasca, nu se cumpara si nu se vand, vin din suflet si au darul de a vindeca, alina, creste, impodobi si inobila sufletul copilului. Parerea noastra!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!