“Catea, catea” spune Sofia de câteva ori pe zi şi mă trage să merg la biblioteca să “citim” câte ceva. Avem mare noroc pentru că Sofia iubeşte cărţile (aşa cum, bineînţeles, am povestit de 1000 de ori). Probabil şi pentru că i-am arătat cărţi de când era foarte foarte mică, poate că şi puţin din cauza geneticii.
Pentru că Sofia vrea mereu să citim, trebuie să îi cumpărăm destul de des cărţi noi, cât mai potrivite pentru vârsta ei. Aşa că am pus mai jos o listă de cărţi care să vă ajute.
Noisy Farm. O carte drăguţă şi colorată din care cei mici pot învăţa animalele şi ce sunete fac ele. Sofia a învăţat să diferenţieze un cal de un măgar (deşi eu jur că mi-a luat ceva timp să identific care e care, mă tot întrebam mirată de ce sunt doi cai în carte) şi ştie să spună “Fermier”. O citim cap coadă de cam 3-4 ori de fiecare dată. Noi am luat-o pe de un târg de bebeluşi. Sau de carte.
Ce animale trăiesc la fermă. Bineînţeles, la vârsta aceasta, multe carte sunt despre animale şi ferme, iar de când Sofia a primit această carte a rămas îndrăgostită de ea. Are multe butoane cu sunete diferite şi sunt foarte uşor de apăsat de cei mici. Mult timp nici măcar nu am citit povestea, doar am apăsat veseli pe butoane, a fost de ajuns. De curând însă am reuşit să citim şi povestea, care, de altfel, este foarte stufoasă, şi Sofia a ascultat-o răbdătoare. Din carte Sofia a învăţat ce este aceea o moară, sau cum face un curcan. Dacă ar fi să am o nemulţumire, aceea ar fi ca şoriceii fac exact ca puii. Şi nu este doar părerea mea. Dacă apăs pe butonul cu şoricei, Sofia va zice că au fost puii. Noi am primit-o pe a noastră.
Pisoiaşul Pisu. Este o carte foarte frumoasă, cu nişte desene drăguţe şi colorate. Are tot felul de animăluţe şi obiecte pe care le discutăm împreună cu Sofia, ceea ce i-a mărit foarte mult vocabularul. De pe pagina de mai jos ştie absolut toate cuvintele care descriu fiecare obiect: pui, pişu, găină, rata, fereastră, lopata, găleata. Este o poveste distractive şi simplă, la care ne uităm de multe ori cu plăcere.
Răţuşca cea urâtă şi Cei trei purceluşi. Doar când am făcut poza cu cele două cărţi una lângă alta mi-am dat seama că sunt de la două edituri diferite. Mai întâi Sofia a fost pasionată de Răţuşca cea urâtă, de unde a învăţat ce este un boboc, sau o babă, pentru că mai apoi să îi placă Cei trei Purceluşi, şi acum ştie să înhaţe lucruri (de la lupul care voia să îi înhaţe pe cei trei purceluşi!). Se vede că sunt folosite şi rasfolosite, mai puţin puzzle-urile, care nu sunt încă potrivite pentru vârsta ei.
(...)
Citește mai mult pe www.crestemsicalatorim.com!