Viața de mămică presupune și un efort considerabil: nopți nedormite, alăptatul, starea permanentă de veghe și preocupare pentru noul membru al familiei. Toate acestea îi pot crea unei tinere mame senzația de amorțeală, ca și cum ar fi deconectată de propriul corp și funcționează pe pilot automat. Ușor și pe nesimțite, senzația de amorțeală se transformă într-una de izolare, atunci când mama se simte complet deconectată de lumea exterioară, ca și cum întregul ei univers s-ar rezuma acum la casa în care locuiește. În unele cazuri, percepția izolării este însoțită și de o confuzie: “Cine sunt eu acum? Mai sunt femeie și soție sau am devenit doar mamă?”.
De multe ori, această confuzie duce chiar la o înstrăinare față de partener iar proaspăta mamă are senzația că nimeni nu o mai înțelege și că este pur si simplu copleșită de toate schimbările din viața ei. Folosind instrumentele de lucru ale Psihopedagogiei Perceptive, vei învăța tehnici de meditație și mișcare menite să-ți armonizeze corpul cu mintea. Vei deprinde tehnici pentru a face față mai ușor tensiunilor zilnice acționând într-un mod mai adecvat nevoilor și limitelor tale.
Cum?
Învățând și aplicând tehnici de a deveni mai conștientă de senzațiile din propriul corp în stare de repaos și în mișcare. Te vei simți energizată și vei avea o senzație de echilibru stabil, fluid și calm. Vei începe să te raportezi la tine și la ceialți într-un fel nou, ceea ce va aduce și perspective noi în alte arii din viața ta.
Care sunt beneficiile?
• o mai bună mobilitate și coordonare
• o mai mare conștientizare a propriului corp
• capacitatea de a gestiona stressul mai bine
• o percepție mai clară a spațiului și a direcției
• o percepție mai clară a sinelui
• dezvoltarea atenției și a prezenței
• mai multă creativitate și expresivitate
Ți se potrivește acest atelier dacă:
• nu-ți place gimnastica și efortul fizic intens și cauți o formă de activitate fizică blândă ce nu
presupune un anume nivel de tonifiere sau suplețe
• ți-ai dorit să practici meditația însă nu ai facut încă niciun pas în această direcție
• vrei să gestionezi mai ușor tensiunile zilnice
• vrei să iei măsuri pentru a te îngriji mai bine de propria sănătate
• vrei să înveți să-ți asculți corpul
• vrei să-ți încetinești ritmul, să fii mai prezentă și să te reconectezi în mod autentic cu copilul și
partenerul tău
• cauți o formă de dezvoltare personală care are în centru corpul
• vrei să fii mai creativă și mai expresivă
Ce este Psihopedagogia Perceptivă?
Psihopedagogia Perceptivă este o disciplină care ne învață CUM putem deveni mai conștienți pe baza unei trăiri corporale mai bogate și mai bine simțite. Abordarea ei holistică ne arată cum să ne „destindem” fizic și mental, dar și cum să răspundem mai bine la stres, să facem față marilor schimbări din viața noastră (divorț, naștere, șomaj, boală, doliu...) sau chiar să comunicăm mai usor. Somato desemnează corpul, deoarece această abordare ne învață să ne simțim corpul cu mai multă finețe.
Somato-psiho arată legatura dintre corp și psihic: pe de o parte, ne invită să ne hrănim reflecția cu informații provenite din propriul corp; pe de altă parte, ne învață să recunoaștem și să ținem seama de efectele gândirii asupra corpului nostru. Somato-psihopedagogie semnalează faptul că este vorba despre o metodă ce ne poftește să învățăm.
Puncte forte ale programului
Întâlnirea cu mișcarea internă: mişcarea internă dând viaţă tuturor părţilor corpului în acelaşi timp, acestea din urmă sunt astfel înmănuncheate în aceeaşi senzaţie globală, integră, omogenă, reunificată din interior.
Globalitate şi adaptabilitate: globalitatea corporală te ajută să devii mai puternică în faţa evenimentelor vieţii, și să răspunzi diverselor ei solicitări fără a intra în panică, coerent, angajând în reflecţia şi în acţiunea ta toate părţile sinelui. Ea îți permite astfel să fii mai adaptabilă, în sensul de a vedea mai multe soluții în faţa
unei situaţii date.
O încredere ancorată în corp: să te simţi integrată într-un ansamblu fiind în acelaşi timp în contact cu tine însăţi ca individ unic –un sentiment de încredere în viaţă, oricare ar fi evenimentele ce te perturbă pe diferite planuri.
Facilitator: Petros Liolios. A profesat în ştiinţele educaţiei timp de peste 15 ani, în toate formele de învățământ. În cariera sa academică şi profesională căutarea răspunsurilor esenţiale ale omului este o preocupare continuă. Întâlnirea cu somatopsihopedagogia a avut loc în Grecia unde a urmat toate cursurile de Fasciaterapie (Diplomă), Somatopsihopedagogie (Diplomă) şi D.U. în Somatopsihopedagogie (Somatopsihopedagogie aplicată în stările de stres, durere fizică şi suferinţă psihică) ale Universității Fernando Pessoa.
De asemenea este specialist în Stress Management și Mindfullness. Este membru fondator în Asociația Somatopsihopedagogilor din Grecia și Membru FEPAPP (Federation des Professionels de l’ Accompagnement en Pedagogie Perceptive).
Perioada de desfăşurare:
Atelierul are loc in data de 02.03.2017, intre orele 16:00- 20:00.
Pret: 250 RON
Poti gasi mai multe informatii despre atelier, precum si modalitatea de inscriere pe pagina de Facebook a evenimentului.