Sari la conținut

Ce pot face mămicile pentru a nu fi luate prin surprindere de cumpărăturile pentru noul an școlar?

De fiecare dată, odată cu începerea noului an școlar, celui mic îi sunt necesare câteva cumpărături. Deși par destul de puține lucruri de luat, părinții s-au convins de-a lungul anilor că nu este deloc așa. Pentru început te gândești la câteva caiete, niște ustensile de scris și nimic mai mult. În realitate lista este mult mai complexă de atât. Potrivit activităților din cadrul orarului, cel mic participă la ore de educație plastică, fapt pentru care îi sunt necesare și astfel de rechizite pe lângă cele obișnuite.

Iată cum poți economisi timp, energie și ceva bănuți în acea perioadă!

•  Cumpără hăinuțe noi la momentul potrivit

În cazul în care cel mic nu are o uniformă prestabilită de conducerea școlii, cel mai probabil sunt impuse câteva culori pentru a păstra o anumită disciplină vestimentară. Copiii sunt într-o continuă creștere, fapt pentru care an de an va avea nevoie de o garderobă nouă. Cu siguranță, nu doar hăinuțele îi vor fi strâmte, ci și încălțămintea. Spre deosebire de anumite bluze ce-i mai pot fi încă bune, cu siguranță ghetuțele necesită schimbate. Pe lângă uniformă, acesta va participa și la orele de educație fizică, motiv pentru care îi va trebui și minim un trening în care să parcurgă ora. Pentru a face toate aceste cumpărături în cele mai bune condiții în magazine, întrucât este necesar ca cel mic sa le probeze, ar fi bine să le faceți din timp, de preferat cu două sau trei săptămâni înainte de prima zi de școală. De asemenea, un moment bun pentru cumpărături este și după începerea școlii, la un interval de câteva săptămâni pentru a fi siguri că găsiți rafturile pline. Astfel nu vă veți îmbulzi și nu veți aștepta la cozi interminabile pentru a le achita. Un lucru demn de menționat este evitarea cumpărăturilor în weekend. Încercați să vă faceți timp în cursul săptămânii, de preferat în timpul zilei, întrucât magazinele vor fi mult mai libere.

•  Verifică ce rechizite are cel mic din anii trecuți

Se poate întâmpla ca în anii precedenți să fi luat mai multe caiete decât îi erau necesare sau sa aibă anumite rechizite care nu se consumă. Printre acestea se numără paharul special pentru pictat, pensule, penarul școlar, rigla și așa mai departe. De asemenea, ghiozdanul poate fi în continuare folosit dacă este în regulă din punct de vedere funcțional, cât și estetic. În plus, este posibil să mai aveți dosare ce pot fi reutilizate dacă sunt încă în stare bună.

•  Fă o listă cu tot ce mai are nevoie!

Pentru început, notează absolut tot pe o listă și nu te abate de la ea! Cel mic trebuie să înțeleagă că, deși îi plac foarte multe lucruri inutile, trebuie să se rezume doar la strictul necesar.

•  Salvează-ți timpul comandându-le!

Un mod simplu și eficient pentru achiziționarea rechizitelor școlare este să le comanzi. Evitând weekendul, automat trebuie să mergi la cumpărături în timpul săptămânii, eventual după programul de muncă. Se poate întâmpla să nu mai ai energia necesară pentru acest lucru după o zi lungă la birou, fapt pentru care puteți trage cu ochiul pe Librariajunior.ro pentru a face toate cumpărăturile online.

Prin urmare, luând în considerare cele menționate, puneți-vă în ordine prioritățile astfel încât să vă ocupați cât mai eficient de pregătirile pentru noul an școlar.

Sursă foto - unsplash.com
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!