Sari la conținut

Ce poți face cu copiii în București în weekend-ul 19-20 noiembrie

Ce planuri v-ați făcut pentru acest sfârșit de săptămână? Află din articol ce evenimente am selectat pentru tine și prichindeii tăi, dacă sunteți din București.

„Fluierașul buclucaș”, la Godot Cafe-Teatru

Teatrul Dubee Doo vă duce din nou în lumea poveștilor cu personaje simpatice și pline de voie bună. La cererea publicului, sâmbătă, 19 noiembrie 2016, de la ora 11.00, la Godot Cafe-Teatru, str. Blănari , nr. 14 (Centrul vechi), se joacă din nou spectacolul de teatru pentru copii “Fluierașul buclucaș”.

Un spectacol interactiv, plin de muzică și culoare, de inspirație folclorică, cu măști tradiționale.
Muzica este pretextul pentru întâlnirea cu îndrăgitele personaje ale culturii tradiționale românești: Făt- Frumos și Sfânta Joi, care se vor lua la trântă încă o dată cu răul, întruchipat de niște Zmei, mamă și fiu, proprietari de păduri. Oare vor reuși aceștia din urmă să fie atotstăpânitori, chiar și peste Cântec? Sau Binele și Bucuria vor învinge încă o dată?
Cei mici sunt invitați să prepare împreună cu Sfânta Joi licori magice și să cânte împreună cu ea și Făt-Frumos în Poiana Veseliei. Nu vor lipsi tombola cu premii, baloanele modelate și alte surprize din partea actorilor.
Preț bilete – 25 lei/persoană. Biletele se pot achiziționa la intrare, înainte de spectacol sau online, prin rețeaua iabilet.ro.
Pentru rezervări, vă rugăm sunați la telefon: 0766 499 571, 0722 687 837 și 0771 554 716 sau sa ne scrieți la e-mail: teatruldubeedoo@gmail.com

Mai multe informații, aici și aici.

Festivalul Internațional al Teatrului Contemporan de Animație IMPULS

Teatrul Țăndărică din Bucureşti, susţinut financiar de Primăria Municipiului Bucureşti şi de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, organizează, în parteneriat cu UNIMA România, cea de-a XII-a ediţie a Festivalului internațional al teatrului contemporan de animație – ImPuls. Evenimentul se va desfăşura în Bucureşti, între 19 şi 28 noiembrie 2016, pe cele două scene ale Teatrului Țăndărică.

Vor fi 12 zile în care cei mici și cei mari sunt așteptați la spectacole de teatru susținute de trupe din țară (Timișoara, Oradea, Sibiu, Cluj, Târgu Mureș, Galați, Iași, Baia Mare, Brașov, Craiova și București) și din străinătate (China, Bulgaria, Belgia, Spania, Italia, Polonia), ateliere, conferințe, dialoguri și discuții teatrale, lansări de carte, decernarea premiilor de excelență în animația românească precum și o gală aniversară.
De asemenea, pe toată perioada festivalului, la sediul din Lahovari al Teatrului Țăndărică vor fi prezentate, în cadrul expoziției Călătoria lui Țăndărică, marionete atent alese dintr-o istorie de 70 de ani a teatrului, păpuși care marchează principalele repere în evoluţia teatrului de animație din România, rememorând atât artişti, cât şi personaje ce au consacrat această artă teatrală.
Ediția din acest an a Festivalului Internațional al Teatrului Contemporan de Animație ImPuls vine cu un nou concept, mai complex, tema fiind “Teatrul pentru copii şi tineret faţă în faţă cu publicul său”. După 10 ani în care conținutul acestuia s-a diversificat și a evoluat constant, festivalul a trecut la o nouă etapă, reușind să se adapteze cerințelor noii generații și, totodată, să se alinieze la tendințele actuale în teatrul vizual și de animație la nivel mondial.

Odată cu începerea acestei noi ediții a Festivalului Internațional al Teatrului Contemporan de Animație ImPuls, Teatrul Țăndărică anunță continuarea Campaniei DĂRUIEȘTE ZÂMBETE, DONEAZĂ CĂRȚI ȘI JUCĂRII, ce are ca scop colectarea de cadouri pentru copiii cu vârste cuprinse între 1 și 18 ani, intrenați la Spitalele “Marie Curie” și “Grigore Alexandrescu” din București. Donațiile se pot face până în data de 13 decembrie, la sediul din Lahovari. Din respect pentru copii, vă rugăm să donați doar obiecte îngrijite sau noi.

Programul complet al Festivalului îl găsești aici.
 

Experimente cu reacție și distracție, ateliere pentru copii

Clubul Copiilor Isteți vă invită la al cincilea modul al atelierelor “Experimente cu reacție și distracție”. De această dată, copiii sunt invitați să afle cum arată un balon rezistent la foc și baloanele de săpun pătrate! Oare cum putem face inimioare dansatoare pe magneți sau cum putem face apa să se teleporteze? Oare putem vedea sunetul Da se poate vedea, este știință și nu vrăjitorie!

Cu ajutorul experimentelor fizice și chimice vor fi abordate teme ce țin de natură și mediul înconjurător pe înțelesul celor mici. Cei mici își vor pune intrebări, vor specula, vor vedea ce și cum se întamplă practic, iar la final vor analiza și trage concluzii pe baza observațiilor făcute în timpul experimentelor. În felul acesta își fixează bine noțiunile și cunoștințele învătate!
În cadrul atelierului fiecare copil va beneficia de implicare directă, de materiale sigure, supraveghere și îndrumare la fiecare pas.
Planificare:
Balonul rezistent la foc și alte experimente cu baloane – 19 nov.2016
Inimioare dansatoare pe magneți – 26 nov.2016
Curcubeie, “Apa calatoare”, “Apa care se teleportează” – 03 dec.2016
Cum pot să văd sunetul? – 10 dec.2016
Magie si gheată carbonică – 17 dec. 2016
Categorie de vârstă : 5-8 ani.
Structură : 4 ședințe – 60 minute fiecare
Număr participanți : Minim 7 copii
Zile : Sâmbătă începând cu ora 12.00
Locație : Clubul Copiilor Isteți
Preț modul : 225 lei. Preț ședință : 49 lei
Pentru detalii și înscrieri: 0768.92.92.91 sau pe email contact@clubul-copiilor-isteti.ro.

„Casa Pisicii”, la Teatrul Excelsior

Teatrul Excelsior aduce pe scenă “Casa Pisicii”, un nou spectacol pentru copii care va surprinde publicul prin maniera creativă în care transmite învățăminte universal valabile, necesare oricărui început de drum. Premiera oficială va avea loc duminică, 20 noiembrie, de la ora 19.00, regia fiind semnată de Lenuș-Teodora Moraru.
Spectacolul este o adaptare după povestea cu titlu omonim a scriitorului rus Samuil Marșak, adaptarea scenică fiind realizată de Robert Robert Emanuel, după o traducere de Gellu Naum.
Dedicată deopotrivă copiilor și părinților, “Casa Pisicii” este o poveste despre prietenie și altruism, despre felul în care personajul principal, Pisica, descoperă cât de important este să ai grijă de cei din jurul tău atunci când ești înstărit și să apreciezi bunătatea, mai ales atunci când se revarsă din inima celor mai necăjiți semeni. Într-un cadru colorat și plin de candoare, imaginat de scenograful Gelu Rîșca, Lenuș-Teodora Moraru creează un spectacol plin de sensibilitate și veselie prin muzică și dans.
La realizarea acestei atmosfere, au contribuit din plin muzica și versurile cântecelor care îi aparțin regretatului Ioan Gyuri Pascu, un colaborator devotat al teatrului pentru copii și al Teatrului Excelsior. Acesta a fost ultimul spectacol de teatru pentru care Ioan Gyuri Pascu a compus muzica, menită „să cinstească și bucure copilul din noi”, după cum el însuși mărturisea.
Antrenați de coregrafa Victoria Bucun, diversele personaje întruchipând animale din ograda casei sunt interpretate cu haz și cu har de actorii Silvana Ionescu, Robert Robert Emanuel, Ștefania Dumitru, Ciprian Cojenel, Raluca Botez, Oliver Toderiță, Annemary Ziegler, Dragoș Spahiu, Cosmina Dobrotă, Magda Condurache, Oana Tofan, Veronica Popescu.
Categoria de vârstă: 4+
Durata: 1 oră

Mai multe detalii şi noutăţi despre spectacolele şi programele Teatrului Excelsior sunt disponibile pe site-ul http://www.teatrul-excelsior.ro. Biletele se pot cumpăra de pe site-ul bilet.ro și de la casa de bilete a Teatrului Excelsior.

Atelierele Cunoașterii, în Orășelul Cunoașterii

Sâmbătă, 19 noiembrie, de la ora 11.00, cei mici sunt provocați să construiască cu mare măiestrie! MICUL ARHITECT trebuie să găsească echilibrul formelor sale geometrice şi să înalţe un pod.
Duminică, 20 noiembrie, de la ora 11.oo, este rândul biologilor să cerceteze. FARUL MIRODENIILOR ne va da pe tot parcursul iernii frunze verzi de la plante autohtone sau îndepărtate.

Atelierele au loc în Orăşelul Cunoaşterii, str. Pajurei nr. 3A sector 1 Bucureşti şi se adresează copiilor începând cu vârsta de 4 ani. Durata acestora este de o oră. Participarea se face prin înscriere telefonică la numărul 0723390449 sau prin email la contact@oraselulcunoasterii.ro

Atelier de creatie și meșterit „Tic-tac, Tic-tac! Îmi pictez și construiesc ceasul meu!”

E ora mesei! E timpul să mergi la culcare! În zece minute plecăm, te rog să te îmbraci e târziu!
Pentru noi este atât de logic și firesc să formulăm astfel de cerințe și chiar ne supăram, atunci când copiii noștri nu au nici o reacție. Pentru ei insă timpul nu există. Și e firesc să fie așa. Totuși, încet încet este necesar să le introducem noțiuni despre timp și ceas.

Construcția propriului ceas este cea mai bună metodă, pentru a-i stimula pe cei mici să își dorească să cunoască ceasul. Întâi vom realiza decorul ceasului pe o plansă canvas, cu culori acrilice și de tot felul și instrumente de pictură. Apoi vom monta mecanismul ceasului, indicatoarele, bateria și suportul acestuia.
Pe lângă toate aceste noțiuni despre timp, acest atelier le dezvoltă imaginația, creativitatea, determină satisfacția realizării unei lucrări finite și implicit creșterea încrederii în sine.

Clubul Copiilor Isteți asigură toate materialele necesare pentru a crea un ceas artistic: mecanism ceas, indicatoare, suport canvas, 6 culori acrilice, pensulă, suport plastic și baterie.
Atelierul se va ține pe 19 noiembrie, între 10.30 și 12.00, se adresează copiilor din categoria de vârstă 4-8 ani și va avea loc la Clubul Copiilor Isteți. Preț atelier: 50 de lei.

Pentru detalii și înscrieri: telefon 0768.92.92.91 sau pe email contact@clubul-copiilor-isteti.ro.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!