Sari la conținut

Ce poți face cu copiii în București în weekend-ul 26-27 martie

Din păcate, nici în acest weekend vremea nu se îndreaptă, așa că va trebui să amânați ieșirile în parc. Cum puteți să-i distrați pe cei mici? Iată sugestiile noastre…

Gașca Zurli – Tiribam Tiribum

Cadoul primăverii vine de la Gașca Zurli: reluarea la cererea publicului a unui spectacol jucat prima oară în 22 mai 2010. Astfel, pe 27 martie, de la ora 11.00, se va juca “Tiribam Tiribum”.
Tiribam Tiribum – este prima producție semnată de Gașca Zurli acum 5 ani. Spectacolul este reluat în luna martie pentru toți copiii care nu au reușit să-l vadă . Un show plin de cântecele:

Are mamă o fetiță, Numărătoarea, Chiţ-Chiţ șoricei, Eu sunt Zâna Bună și cu multe multe întâmplări care mai de care mai amuzante.
Spectacolul se va juca în București, la Teatrul de pe Lipscani. Biletele s-au pus în vânzare pe site-ul eventim.ro, în magazinele partenere Eventim şi casieria Teatrului de pe Lipscani (program de luni până duminică între orele 12:00-22:00, telefon casierie 0734.000.236)

“Peter Pan și Piratul” – spectacol de teatru interactiv pentru copii


Duminică, 27 martie 2016, de la ora 11.30, la Cafe DeKO, str. Șelari, nr. 14 (în Centrul vechi) actorii Teatrului Dubee Doo vor susține reprezentația piesei de teatru interactiv pentru copii “Peter Pan și Piratul”, adaptare după povestea cu același titlu scrisă de dramaturgul scoțian James Mattew Barrie.
Muzica şi dansul vor fi ingredientele care completează atmosfera din Țara de Nicăieri, unde un băiețel curajos va înfrunta un pirat plin de ifose, dar nu pe atât de brav pe cât se crede.
Cei mici vor “complota” cu Peter Pan împotriva piratului pentru a-și salva prietenii și se vor bucura la finalul piesei de mici cadouri din partea actorilor Teatrului Dubee Doo.
Distribuție: Elena Vasilică, Ioana Podarean și Sebastian-Anton Paul. Scenariu și regie: Sebastian-Anton Paul.
Biletele se pot achiziționa la intrare, înainte de spectacol sau online, prin rețeaua iabilet.ro.
Pentru rezervări, vă rugăm sunați la telefon: 0722.687.837, 0766.499.571 și 0771.554.716 sau să ne scrieți pe e-mail: teatruldubeedoo@gmail.com
Mai multe detalii aici.
 

Pasărea ascunsă în piatră, ateliere pentru copii la MNAR


Atelierele au fost conceput în jurul operei lui Constantin Brâncuşi, cu scopul de a-i familiariza pe copii cu lucrările maestrului. Vor avea loc pe 26 martie 2016, de la ora 10:15 și de la ora 12:00.
Copii şi părinţi deopotrivă sunt invitaţi să cunoască prin joc şi experienţă directă diverse materiale, forme şi unelte specifice sculpturii lui Brâncuşi.
Accesul pentru atelier se face din intrarea Ştirbei Vodă. Tot de acolo se achiziţionează şi biletele. Găsiţi informaţii despre acest atelier ludic şi aici.
Programul de la ora 10:15 este pentru familiile cu copii de 4-7 ani.
Programul de la ora 12:00 este pentru familiile cu copii de 8-12 ani.
Preţ bilet: 10 lei/persoană (copil sau părinte). În cazul în care după terminarea atelierului doriţi să vizitaţi sala Brâncuşi din Galeria de Artă Românească Modernă, puteţi alege să cumpăraţi un bilet de 15 lei – care include preţul atelierului şi biletul pentru galerie. Participarea la program se face pe bază de înscriere, în limita locurilor disponibile, la numerele de telefon: 021/314.81.19 şi 021/313.30.30.30 interior 923 sau prin e-mail la adresa: familii@art.museum.ro

Umbre de basm – Fata babei şi fata moşneagului


Cei mici și părinții sunt invitați duminică, 27 martie 2016, ora 11.00, la Mărţişor – Casa memoriala Tudor Arghezi, la un nou program pentru familii: “Teatru de umbre - Fata babei şi fata moşneagului” de Ion Creangă. Însuşi povestitorul acestui basm plin de tâlc, fiind în postura de dascăl, considera că nu poţi pricepe ceea ce nu vezi. ”El le arata copiilor tablouri reprezentând plante şi animale, şi că totul să fie limpede, când vine vorba de nucă de cocos, găseşte cu cale să cumpere două bucăţi, să le pună sub nasul şcolarilor şi să le împartă, pentru că gustul fructului exotic să le rămână pentru totdeauna în gură.” scria G. Călinescu. Prin acest program, încercam şi noi să-i facem pe copii să guste din lecturile clasice pentru a-i indemna să-şi dorească din ce în ce mai multe şi mai variate.
Într-o atmosferă caldă şi misterioasă, cu obloanele trase şi o muzică în surdină, un singur spot de lumină face să apară pe panoul alb silueta unei case ţărăneşti cu pridvor. În dreptul casei stau un moş şi o babă. De aici începe toată magia unui frumos basm românesc care prinde viaţă cu ajutorul umbrelor jucăuşe. Personajele precum fata babei, fata moşului, Sfânta Duminică, părul, cuptorul, fântâna şi căţeluşa apar pe rând în poveste şi îi încântă pe spectatori. La final, împreună cu părinţi, copiii vor meşteri o ilustraţie din poveste, cu personaje şi elemente reliefate (pop-up).
Durata unui program este de aproximativ 90 de minute, iar preţul unui bilet de participare este de 5 lei de persoană (include vizitarea Casei memoriale)

Înscrieri la: ateliere.literare@gmail.com (maxim 12 familii cu copii de 5-10 ani/program). Primele date de desfăşurare sunt cele de mai jos, urmând ca în luna mai să revenim cu acelaşi program.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!