Sari la conținut

Fundația Comunitară București lansează campania SMS prin care sunt susținute în continuare comunitățile vulnerabile

Vezi gGalerie foto

Fondul de Urgență, inițiat de Fundația Comunitară București împreună cu ING Bank, în parteneriat cu rețeaua de Fundații Comunitare din țară, poate fi alimentat și prin trimiterea unui SMS, cu textul București, la 8837. Donația prin SMS este în valoare de 2 Euro.

Fondul de Urgență a fost constituit pentru că, dincolo de nevoile medicale urgente,  comunitățile și grupurile vulnerabile au nevoie de sprijin mai mult decât oricând:
-familii vulnerabile (monoparentale, cu mai mulți copii, afectate de sărăcie, care și-au pierdut sursa de venit din cauza pandemiei, familii izolate),
-persoane în vârstă (singuri, cu venituri reduse, cu boli cronice, izolați),
-copii în situații de risc,
-copii din centrele de plasament,
-femei victime ale violenței domestice,
-persoane fără adăpost cu sau fără boli cronice asociate,
-persoane dependente de consumul de droguri,
-persoane imobilizate (scaun rulant, afecțiuni psihice) care nu se pot deplasa pentru cumpărături,
-comunități mari care trăiesc împreună în cartiere/ zone insalubre și nu au acces la electricitate sau apă curentă,
-diferite alte categorii vulnerabile aflate în grija/ evidența unor ONG-uri la care acestea nu mai au resurse să ajungă.
Finanțările din acest Fond de Urgență sunt destinate cu precădere acoperirii urgențelor care apar în rândul comunităților și persoanelor vulnerabile. Acestea pot consta în alimente de bază, produse de igienă și sanitare, medicamente pentru bolile cronice, îngrijirea corespunzătoare în adăposturile permanente și temporare, protecție împotriva contaminării cu virusul COVID-19 sau pentru a nu aglomera spitalele publice, stingerea oricăror altor tipuri de urgențe și intervenții în lipsa cărora aceste persoane sau comunități sunt în pericol sau pot pune în pericol alte categorii vulnerabile.

Pe lângă SMS-ul cu textul București, la 8837, donațiile pot fi făcute prin serviciul Home’Bank al ING Bank (30/50/100 lei sau orice altă sumă) sau prin MobilPay.

Până acum, prin Fondul de Urgență au fost finanțate 35 de inițiative în valoare totală de 132.255 Euro.

3 exemple de inițiative finanțate

Asociația Carusel - 3.850 euro (18.619 lei)
Carusel oferă servicii pentru persoanele care se confruntă cu vulnerabilități multiple (fără acces la apă, energie electrică, încălzire etc.) și se confruntă cu vulnerabilități asociate precum munci ziliere/ informale, condiții medicale: HIV/ SIDA, Hepatite, TBC, consum de droguri.
În contextul actual, aceste persoane nu mai au modalități de a-și obține veniturile necesare asigurării alimentației și altor produse de bază, inclusiv produse sanitare și de igienă, medicamente. De asemenea, ele se află în imposibilitatea de a accesa beneficii sociale oferite de stat, ținând cont că nu munceau cu forme legale sau nu au acte de identitate. Cu ajutorul acestei finanțări, Carusel a distribuit 150 pachete cu alimente și materiale de igienă pentru 450 de persoane fără adăpost și medicamente și consumabile medicale pentru 50 de persoane fără adăpost.

Asociația Reality Check - 4.900 euro (23.722,86 lei)
Proiectul utilizează finanțarea pentru 150 pachete pentru copiii mici, cu vârsta până într-un an și jumătate, care conțin lapte praf, scutece, biberon cu tetină și o cremă pentru iritații, care să le asigure o nutriție și o igienă adecvată în această perioadă. Copiii aflați în situații de risc se află în două comunități foarte sărace din România: comunitatea de horahai (romi-turci) din comuna Castelu, județul Constanța, și cea de romi din localitatea Ponorâta, comuna Coroieni, județul Maramureș.

Fundația Copii în Dificultate - 4.980 euro (24.113,66 lei)
Cu ajutorul acestei finanțări, fundația susține familii din Curtea de Argeș și comuna Corbeni, jud. Argeș: familii monoparentale, familii în care unul sau ambii părinți au revenit în țară de la munca sezonieră din străinătate și în prezent nu au nici o sursă de venit, familii în care ambii părinți sunt persoane cu dizabilități, greu deplasabili, familii în care părintele care asigura venitul familiei este inactiv din cauza unei boli incurabile (cancer), familii care au în întreținere copii cu dizabilități, familii beneficiare de ajutor social cu mai mulți copii în întreținere, familii alcătuite din persoane vârstnice fără susținători legali care nu își pot asigura produsele necesare alimentației zilnice. Astfel, sunt asigurate 150 de pachete cu alimente de bază și produse de igienă care acoperă necesarul a 150 de familii pentru o lună de zile.
 
Detalii despre fond și lista inițiativelor finanțate pot fi accesate pe site-ul Fundației Comunitare București: https://fundatiacomunitarabucuresti.ro/2020/04/09/fondul-de-urgenta/

Pentru detalii legate de fondul de finanțare și de procesul de aplicație, vă rugăm contactați:
Ilinca Apetrei, Program Manager, Fundația Comunitară București
ilinca@fundatiacomunitarabucuresti.ro

Pentru mai multe informații despre fond, vă rugăm contactați:
Violeta Marian, Coordonator Comunicare, Fundația Comunitară București
violeta@fundatiacomunitarabucuresti.ro

Despre Fundația Comunitară București

Fundația Comunitară București pune împreună donatori, ONG-uri sau grupuri de inițiativă pentru a dezvolta comunități în care să ne simțim ca acasă. Construiește mecanisme de donație, fonduri de finanțare sau incubatoare de idei pentru oraș. În opt ani de activitate, am adunat fonduri de la companii și donatori individuali și am finanțat peste 400 de proiecte și burse din București și Ilfov. Suma pe care am investit-o împreună în orașul nostru este de peste 1,5 milioane de euro (7,09 milioane de lei). Fundația Comunitară București este parte dintr-o mișcare globală, alături de alte 19 fundații comunitare din România și peste 2.000 în întreaga lume.
fundatiacomunitarabucuresti.ro






 

Galerie foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!