Sari la conținut

Lecţia de prim ajutor, trei ani in folosul comunitatii

În luna noiembrie, programul ”Lecţia de prim ajutor” a aniversat trei ani de desfăşurare. De la an la an, acest program de informare a publicului larg pe tema acordării primului ajutor în situaţii de urgenţă s-a dezvoltat pe mai multe planuri, pentru a oferi celor interesaţi informaţii corecte şi la îndemână. Mii de români au ajuns în contact cu informaţiile oferite de programul ”Lecţia de prim ajutor” şi  au participat la cursurile de prim ajutor pentru publicul larg organizate în cadrul programului. 
 
Programul “Lecţia de prim ajutor” include site-ul lectiadeprimajutor.ro, aplicaţiile pentru smartphones şi tablete cu sisteme de operare Android şi iOS şi lecţiile publice de prim ajutor. Programul este dezvoltat de Asociaţia MaiMultVerde şi ING Asigurări de Viaţă în parteneriat cu SMURD. După încă un an de proiect, partenerii au făcut bilanţul rezultatelor:
 
- 800 de persoane informate despre acordarea primului ajutor în cadrul cursurilor organizate cu sprijinul SMURD, dintre care 400 de clienţi şi angajaţi ai ING Asigurări de Viaţă
- 180.000 de vizite pe site-ul www.lectiadeprimajutor.ro, dintre care peste 120.000 de vizitatori unici
- 23.000 descărcări ale aplicaţiilor pentru smartphones şi tablete
- 13.000 de fani pe Facebook
- programul a câştigat Premiul III la Gala Societăţii Civile, ediţia 2013, în cadrul secţiunii ”Educaţie, Învăţământ, Cercetare”, Premiul UNSAR pentru campanii de CSR şi ”Silver Prize” în cadrul galei ZF Mobilio 2013 la categoria ”Best Mobisite”
- 12.000 euro donaţi către SMURD de ING Asigurări de Viață prin două campanii organizate în cadrul programului
- peste 5,4 milioane de vizionări pentru pastilele TV ”Lecţia de prim ajutor” difuzate la Pro TV.
 
De-a lungul celor trei ani de program, au fost organizate cursuri de prim ajutor pentru publicul larg, angajaţii şi clienţii ING Asigurări de Viaţă, în cadrul cărora instructorii SMURD au prezentat soluţii de prim ajutor de bază. Participanţii au avut ocazia să afle şi să testeze practic manevrele de bază în acordarea primului ajutor şi să pună medicilor întrebări pe diverse teme medicale. Unele cursuri au avut teme speciale pentru a răspunde solicitărilor apărute de-a lungul desfăşurării acestora, cum ar fi cursuri pentru părinţi, cursuri pentru practicanţii sporturilor extreme care au fost ţinute cu susţinerea unui medic ortoped, cursuri de aprofundare, cursuri pentru angajaţii unor instituţii. La aceste cursuri au participat 800 de persoane din toată ţara.
 
 
În mediul online, în cei trei ani, site-ul www.lectiadeprimajutor.ro a înregistrat peste 180.000 de vizite (dintre care peste 120.000 unice), fiind accesate 380.000 de pagini, iar fiecare utilizator având un timp mediu petrecut pe site de trei minute. De la an la an s-a înegistrat o creştere de 60% a numărului vizitelor şi vizitatorilor faţă de anul precedent. În cadrul site-ului sunt publicate permanent informaţii de actualitate din domeniul acordării primului ajutor, rubrici speciale dedicate afecţiunilor de sezon, ilustraţii grafice explicative şi filme cu demonstraţii ale soluţiilor de prim ajutor. Cei mai căutaţi termeni pe site-ul lectiadeprimajutor.ro au fost: prim ajutor, şoc anafilactic, epilepsie, manevra Heimlich, indigestia, trusa de prim ajutor, contractura musculară, fractură închisă, poziţia laterală de siguranţă, coma alcoolică. Vizitatorii pot adresa întrebări medicilor SMURD prin intermediul unui formular online şi primi răspunsuri în 24 de ore sau îşi pot testa cunoştinţele despre acordarea primului ajutor şi verifica stilul de alimentaţie şi viaţă prin quiz-uri online. 
 
De asemenea, vizitatorii site-ului pot contribui cu informaţii noi la situaţiile deja existente sau pot propune situaţii şi soluţii noi, iar cei care doresc să fie la curent cu ultimele noutăţi se pot abona la e-newsletter-ul ”Lecţia de prim ajutor” – până acum peste 1.500 de români au optat să se aboneze pentru a fi mereu la curent cu ultimele informaţii despre subiectul acordării primului ajutor. Informaţiile sunt disponibile şi în reţelele de socializare Facebook facebook.com/lectiadeprimajutor şi Twitter twitter.com/#!/primajutor. În ultimul an, numărul persoanelor care au dat Like paginii Lecţia de prim ajutor pe Facebook a crescut de la 7.000 la 13.000, ceea ce arată încă o dată interesul pe care românii îl acordă subiectului şi nevoia de a avea acces cât mai uşor la informaţiile despre acordarea primului ajutor în situaţii de urgenţă. 
 
 
Pentru a spori nivelul de interactivitate al programului şi a asigura accesul facil la informaţii, utilizatorii de telefoane şi tablete cu sisteme de operare iOS şi Android pot descărca şi utiliza gratuit prima aplicaţie cu soluţii de prim ajutor disponibilă în limba română, cu ajutorul căreia obţin rapid informaţii şi soluţii pentru cele mai des întâlnite probleme medicale. Aplicaţia pentru smartphones este disponibilă şi în varianta offline, putând fi descărcată şi accesată chiar şi în lipsa conexiunii la internet. De la lansarea aplicaţiilor, în luna august 2012, s-au înregistrat 23.000 de descărcări. Cu ocazia aniversării a trei ani de program, a fost lansată noua versiune a aplicaţiei ”Lecţia de prim ajutor” pentru telefoanele şi tabletele cu sisteme de operare Android. 
 
Lectia de prim ajutor a oferit informatii de la medicii SMURD si pentru cititoarele suntmamica.ro: 
 
 
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!


    ego.ro

    caloria.ro

    zooland.ro