Sari la conținut

(P) Carte: Biblia pierduta

"Biblia Pierduta", de Igor Bergle este un roman pe care odata ce incepi sa-l citesti nu-l mai lasi din mana. Subiectul cartii este unul la care nu te-ai fi gandit niciodata: dezvaluiri ale motivelor reale pentru care Vlad Tepes a fost numit Dracula.

Oficial, profesorul Charles Baker se afla in orasul unde s-a nascut Dracula pentru a participa la o conferinta a celor mai renumiti istorici din lume.

Neoficial, scopul prezentei sale in inima Transilvaniei este elucidarea misterului adanc inradacinat in istoria familiei sale.

Trei crime sinistre, insa, ii schimba planul de actiune, iar profesorul Baker se gaseste in centrul unei conspiratii de proportii planetare care se deruleaza de mai bine de jumatate de mileniu. Cea mai notorie figura a Europei de Est, Vlad Tepes, a finantat un proiect al unui faurar german, care a schimbat complet fata intregii lumi. Scopul sau: descoperirea unei metode de multiplicare a unui mesaj menit a fi descifrat doar de anumiti initiati. Numele faurarului: Johannes Gutenberg.

Mesajul a fost ascuns in prima lucrare tiparita vreodata: Biblia B42, cunoscuta si ca Biblia lui Gutenberg. Ajutat de aliatul sau, agenta Interpol Christa Wolf, Charles Baker va calatori de-a lungul intregului continent pentru a elucida indiciile lasate de catre bunicul sau. In aceasta cursa contra cronometru, cei doi vor lupta impotriva unei cabale vechi de secole.

Conspiratia creata acum 500 de ani este aproape impenetrabila, iar societatea secreta din spatele acesteia a creat regulile care guverneaza lumea de astazi. Membrii sai detin toate institutiile financiare care influenteaza pietele mondiale, mass media si cele mai importante industrii. Ei controleaza Internetul si retelele de socializare si domina din umbra guverne din intreaga lume. Prin mite bine plasate si crime de intimidare, organizatia detine controlul global total. Singurul lucru care ii poate opri este adevarul ascuns de Dracula in Biblia lui Gutenberg.

Pe masura ce Charles Baker descopera mostenirea familiei sale, acesta dezvaluie o imagine terifianta a unei lumi confuze in care propaganda nu mai este o exclusivitate a razboiului ci s-a insinuat subtil in viata de zi cu zi a fiecarui utilizator permanent conectat si paradoxal din ce in ce mai deconectat.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!