Mulți părinți sunt de părere că a fi creativ este ceva înnăscut, însă nu este o regulă. Majoritatea părinților observă câteva lucrări de desen sau lucru manual ale copilului lor și decid că pur și simplu nu este creativ.
Creativitatea copilului poate fi dezvoltată prin expunerea lui la diverse proiecte, organizate de școală sau chiar acasă.
Iată 5 lucruri pe care trebuie să le aibă acasă
• Un bloc de desen
Încearcă în primă fază să achiziționezi un caiet de desen, de dimensiuni mici, iar cu timpul să treci la un bloc de desen de format A4. Dacă vezi că detaliile în desenele sau picturile copilului tău sunt din ce în ce mai multe, treci la formatul A3, pentru că acolo va avea loc să își expună ideile creative. Următorul nivel ar fi pânzele pentru pictură, alături de un șevalet.
• Acuarele
Acuarelele trebuie cumpărate de asemenea treptat, de la cele pe bază tip pastilă, până la cele pe bază de ulei în tuburi sau acrilice. Desigur, un set de pensoane de calitate este de preferat, pentru a fi ușor de manevrat și care să întindă culorile așa cum trebuie.
Un set de acuarele cu mai multe culori nu e neapărat mai bun decât unul cu puține culori, ci calitatea acuarelelor ar trebui să fie pe primul loc.
• Hârtie cartonată
Hârtia cartonată este o primă bază pentru proiecte de lucru manual, dar poate fi utilizată și pentru desen sau pictură. De exemplu, poți alege diverse tipuri de hârtie cartonată de pe biroticienii.ro, pentru a stimula creativitatea copilului tău. Hârtia cartonată nu este doar cea clasică, A4, care este cerută în lista de rechizite pentru grădiniță sau școală. Ea poate avea diverse forme (cifre, litere, forme geometrice, etc) și culorile pot fi simple sau metalizate, sidefate, fosforescente.
• Plastilină
Plastilina va rămâne mereu o modalitate distractivă și relaxantă de a stimula creativitatea unui copil. Poți achiziționa diverse culori de plastilină în borcănele separate. Desigur, acest lucru nu îți va garanta că ele vor rămâne cu plastilina de aceeași culoare. De obicei copiii le amestecă, dar nu ar trebui să fie o problemă decât atunci când vor o culoare și nu o mai au. Alături de plastilină poți achiziționa și diverse forme, cu care copilul tău să se distreze.
• Ghem de ață
Ghemurile de ață sau funie nu sunt la fel de populare precum acuarelele sau plastilina, însă copiilor le plac. Cu ajutorul potrivit ei pot recrea diverse obiecte utilizând funii colorate.
Această activitate poate fi foarte bine îmbinată cu pictura, deoarece o lucrare care combină pictura cu ațele colorate este una complexă pentru copii. Așadar, îi va face să se gândească la diverse modalități creative de a le îmbina frumos.
Așadar, poți asigura o dezvoltare a creativității copilului tău chiar în confortul casei tale. Încearcă să îi asiguri câteva rechizite de bază și un colț al casei în care să îl lași să își expună ideile prin lucrul cu acuarele, plastilină, hârtie cartonată sau ață.
Sursa foto: unsplash.com